Blog

Egy lakás új ruhája 19.

Szeptember elejéről szeretnék ma bemutatni három napnyi eseményt átalakítós munkánkból. A következő képeken az előzőekkel ellentétben már mutatkozik némi rend, rendezettség, összeszedettség és remény, hogy egyszer véget érnek a munkálatok. Aki pedig nem tudná miről van szó, a cikk végén lévő bejegyzésekből megtudhatja.

VASÁRNAP, szeptember 2.

1. A fapadlós kolléga elkészítette a frissen öntött és már száraz aljzatbetonra az aljzatkiegyenlítést. Ehhez szerencsére üres helyiségek kellettek, ezért minden kupi a két parkettás szobába vándorolt.

KONYHA-ÉTKEZŐ-ELŐTÉR

2. Az egész lakásban hetekig ez volt az egyetlen vízvételi lehetőség. Meleg víz egyáltalán nem volt. Ráadásul a frissen festett fal már másnapra koszos volt a környékén. De semmi baj, a festő úr a munkálatok végeztével kijavítja majd a hibákat a megmaradt festékkel.

3. Mint ahogy a riasztó környékét is, ahol csak 1-2 nappal korábban sikerült a krátert bevakolni és a nedves glettere nem tapadt jól a festék.

4. Az aljzatbeton nagyon szép simára sikerült, és az egyes helyiségek padlószintjeit is ügyesen sikerült beállítani egymáshoz. Pár dudor volt mindössze a padloponon, de ezeket száradás után könnyen le lehet kaparni.

5. Az összes helyiség készre lett festve.

HÁLÓSZOBA

NAPPALI

KÖZLEKEDŐ

GARDRÓB-MOSÓKONYHA

6. A ferde fal találkozása a függőleges falszakaszokkal nem sikerült valami jól, de vagy festéssel javítjuk majd, vagy pedig a gardróbszekrénnyel eltakarjuk, ez utóbbi ugyanis még nincs készen mai napig…

7. Kifestettük a wc és fürdőszoba plafonjait is, ehhez sikerült némi nagyjából megfelelő állapotú takaróanyagot keríteni a több hete tartó felújítás más helyiségeiből. Sajnos a tükörmegvilágító két szélének festése, glettelése nem lett az igazi (kissé hullámosak), így mindenképpen el kell majd takarni fa burkolattal.

8. A gyerekszoba plafonja is kellemes selyemfényű törtfehér festéket kapott.

HÉTFŐ, szeptember 3.

1. A következő képeket a légkondisoktól (BSA duo Kft.) kaptam, én ugyanis nem mentem ki a tetőre, csak a csinos alpinista fiúk. Viszont ők legalább jól feltették a kültéri egységet. :-)

2. Az utolsó előtti beltéri egység is felkerült a falra ez egyik emeleti helyiségben. Már csak a gyerekszobáé nincs felszerelve és beállítva.

KEDD, szeptember 4.

1. A munkanap első ténykedése a Triparkett általunk nem rendelt (legalábbis terveink szerint más színű és típusú parketta lett volna a lakásban) szálainak egyenkénti átválogatása volt. Keletkezett némi világos kupac (ilyet szerettünk volna nagy mennyiségben kevesebb görccsel), keletkezett jó sok közepes színállású és nem túl sok szinte már kakaószínű szál. A problémás tételről ebben a korábbi bejegyzésemben már írtam. Azóta a Triparkett felajánlott kompenzációként 3 plusz doboz parkettát. Ugyan abból a színből, amit nem kértek a lakók. Vicces…

2. Szétválogatás után a fapadlós kolléga szépen elkezdte a földszinten is lerakosgatni az egyes helyiségeket. Nem volt egyszerű úgy egymás mellé tenni a szálakat, hogy se hossz, se kereszt irányban ne legyen nagy kontrasztok.

3. Megérkezett a várva várt piros mosi is. Sajnos nem az a szín, amit rendeltünk, így nem is üt akkorát, mint terveztünk. Szomorú, hogy megint nem sikerült azt leszállítani, amit kértünk és mivel szorít az idő, így nem volt mit tenni, be kellett építeni a piros mosogatót.

4. Szép és színes része is volt a napomnak. A gyerekszoba lámpáihoz kiválasztottam a megfelelő árnyalatokat, amelyek majd a szekrényeken lévő díszek színei lesznek. A szekrényterveket itt láthatjátok.

5. Majd következett a mélypont. Amint azt a bejegyzés elején említettem, nem volt meleg víz a lakásban, így a burkoláshoz megfelelő eszközöket kellett beüzemelni, majd még a szomszéd néni kedvességét is igénybe venni.
A fürdőszobai mosdószekrény mögött egyszerű antracit cement fugát alkalmaztunk, és terveink szerint minden más helyre kétkomponensű csillámos kerapoxi design fuga került volna. Illetve került is, de nemcsak a fugákba, hanem a mozaik felületére, amit soha többet nem lehetett levakarni onnan. Már akkor gyanakodnunk kellett volna, amikor az anyagokat összekevertük a kiírás szerint és szikkadt sár állagú fugát kaptunk, amit véres verítékkel sikerült csak bedolgozni. Nem estünk pánikba (csak a lakók, teljes joggal, mivel újabb két hétig nem lehetett befejezni a mellékhelyiségeket), mert mindenre van megoldás. A MAPEI azonnal a segítségünkre sietett és az általuk ajánlott burkolóink is konstruktívan álltak a dologhoz és saját költségen cserélték a mozaikot, fugát, csillámot. Hogy hogyan oldódott meg kisvártatva a történet, azt legközelebb olvashatjátok.

Folyt. köv…

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban