Blog

Egy lakás új ruhája 18.

Sajnos a blogom költözködése sokkal tovább tart, mint reméltem, emiatt úgy döntöttem, hogy mégis itt fejezem be az átalakítós sztorinkat. A lakók azóta beköltöztek. Igaz, hogy egy gyakorlatilag bútorozatlan lakásba és közben együtt élnek az asztalosokkal, de legalább minden más már készen van. A napokban bemutatom majd, hogyan jutottunk el a beköltözhető állapotig és ha ezen túl vagyunk, megmutatom majd a végeredményt profi fotókon. A mai bejegyzésben pedig augusztus utolsó három napjának történéseit mesélem el.

SZERDA, augusztus 29.

1. A fapadlós az emeleten betette a burkolatváltókat, majd levédte őket. Az egész emelet elkészült padló ügyileg. Mindenhol felkerültek a szegőlécek is.

2. A légkondisok hagytak maguk után némi szemetet itt is, ott is. Az ilyet nem szoktuk szeretni, mert az utána jövő szakmáknak útban van. Jelen esetünkben a festőt zavarta volna a létrázásban.

3. A festő úr szépen kitakarított mások után, levitte a szemetüket, majd kiglettelt mindent, amire rámutattam. Amikor ezzel kész volt, bekeverte a törtfehér festéket és amit csak tudott kifestett, hogy egy rétegben legalább kész legyen a lakás festése.

4. Az asztalos beugrott mintákkal. Hozott egyet, amit egy általam és a lakókkal kiválasztott kód alapján festett, és ami egész szépen passzolt is a már meglévő felületekhez.

5. Én pedig takarítgattam, mert nem bírtam nézni azt a kuplerájt, ami volt, ráadásul pár nappal a tervezett beköltözés előtt.

CSÜTÖRTÖK, augusztus 30.

1. Az asztalos legnagyobb festett mintája mellé odapróbáltuk a másik két színünket is, amit még a Milesiből elhoztam, és a szürkés fa nyerte meg végül a versenyt.

2. A légkondisok biztosítás mellett a kültéri egység helyét készítették elő. Bent pedig a csepegtető szivattyújának motorját rejtették el az álmennyezetbe, illetve magát a szivattyút pedig a gyerekszobába sikerült eldugniuk.

3. Megtaláltam és megtisztítottam a kosztól a mellékhelyiségek fugájának glitterét. Nagyon szép látvány.

4. A fürdőszobát a festő glettelte, csiszolta, mindezek előtt pedig levédte.

5. A bejárati ajtó felett lévő riasztó igen sokáig készült, így csak most került sor a glettelésére ennek a falszakasznak.

6. A festő úr kollégája tett róla, hogy másnaptól ne kellejen jönnie…

7. Végre eljött a pillanat és felkerült az Eijjfinger 31111 pink dandelion tapéta a gyerekszobába. Annyira lenyűgöző volt, hogy szinte lépésenként lefotóztam, nézzétek el ezt nekem. Elsőre ijesztő, mikor a glettelt fal átüt a tapétán, de semmi izgalom! Ahogy szárad a tapéta, úgy szépül is.

Csodaszép lett ugye?

8. Mélyalapozás után felkerült az 5. réteg márványglett is a hálószoba falára, majd mikor ez kész volt, akkor jött végre a nappali 2. rétege is.

PÉNTEK, augusztus 31.

1. Elmentem a lámpás partnerhez, hogy megnézzem, hogy állnak a lámpáink. Készen vannak a vidám színű gyerekszoba lámpák, készen van a háló fekete kockalámpája és készen van az összes fehér kocka lámpa is. Mind a tizenegy.

2. Kipróbáltuk az egyik segéderővel a gyerekszoba gipszfalának gombfestését. Esküdtek a saját szivacsos végű ecsetükre, de be kellett lássuk, hogy a kontúr festésére ez az ecset nem alkalmas, ezért vettem pár profi eszközt egy festékboltban. Kifestettem egy gombot, ami majd a szekrény mögött lesz. A kemény ecset abszolút alkalmas a kontúrozáshoz, a puha pedig a középrész kitöltéséhez.

3. Elvileg késznek tekintettük a hálószobai és a nappali díszfalat. Második rétegben is kifestésre került a hálószoba, konyha, folyosó és környéke. Az álmennyezettől bár féltünk, de mégis ez lett az anyuka egyik kedvenc pontja a lakásban. Jó nagy rumli van még mindenhol és a konyha negatív éle is elég rosszul sikerült, de a család úgy döntött, hogy ez bizony már így marad. Rengeteg anyag és munka lett volna még vele, ahhoz, hogy tökéleteset alkossunk…

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban