Blog

Egy lakás új ruhája 17.

Ismét rendesen elmaradtam az átalakítós postok írásával, ezért megint kötegelve mutatom be az elmúlt időszak eseményeit. Ma következzen a vasárnap, hétfő, kedd. Aki pedig nem tudná, miről van szó, itt vagy a bejegyzés végén a sorozat többi részében megnézheti.

VASÁRNAP:

1. Telefonon értesítettek a tulajdonosok szombaton, hogy az emeleten lerakott padlóval valami nem stimmel. Gyakorlatilag nincs két egyforma szín, holott mi világos, homogén, modern hatású szürkés drapp padlót szerettünk volna, lehetőleg hosszanti erezettel és kevés görccsel. Ez meg ami érkezett, egy közepesen sötét, teljesen rusztikus padló, annak minden szépségével. Mikor kerestük az igazit, bementünk a Triparkettbe is, vittünk mintát, hogy mire gondoltunk, ők pedig azt ígérték, hogy jóval olcsóbban, mint a konkurencia (Max parketta, velük eddig sosem volt gond) Kahrs padlója, meg fogjuk kapni ugyanazt a színt és minőséget. Én sejtettem, hogy gond lesz, jeleztem, hogy vagy mégiscsak ki kellene gazdálkodni a drágábbat, vagy laminált padlóban kellene gondolkodni. A tulajdonos felhívta az aggályainkkal a Triparkettet, aki megnyugtatott minket, hogy bár igaz a hír, hogy ez a lap nem hazai gyártás lesz (amit tudtunk volna menet közben ellenőrizni), hanem kínai, de higgyük el, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. A tulajdonos sajnos elhitte, megrendelte a padlót, kifizettették vele az egészet előre, majd kiküldtek egy teljesen másik padlót akkor, mikor már az idő hiánya miatt nem tudtunk volna új szállítást kérni. A fapadlót lerakó emberke bevallotta, hogy ez sajnos rendszeres probléma a cégnél, mert ezzel a padlóval nem szoktak elégedettek lenni az ügyfelek, állandóak a panaszos bejelentések. De persze semmi nem történik az ügyekben. Sem a tulajdonos panaszlevelére, sem az enyémre nem válaszoltak a Triparkettben. Ezek után, szerintetek fogok még egyszer hozzájuk ügyfelet engedni? Ajánlani biztos nem fogom őket, és ha ők vetik fel, hogy náluk vásárolnának, akkor is aláíratok velük egy papírt, hogy csak saját felelősségre. Furcsa, hogy cégek még megengedhetik maguknak ezt a mentalitást még napjainkban is. Döbbenet!

Valami ilyesmit szerettünk volna:

Többféle színt kipróbáltunk. A jobb felső világos színt direkt nekünk készítette a Max parketta (Max city), ami csodálatos lett volna, de sajnos nem tudtuk volna megfizetni. Nem azért, mert a nm ár sok volt, hanem mert a fürdő és wc kivételével (ami összesen 5 nm), mindenhova fapadló került, tehát összességében nagyon sok felületet kellett beburkolnunk.

Ehhez képest az alábbi padlót kaptuk, amin igen nagyon felhúztam magam, ezért vasárnap fogtam a gyerekeket és megnéztem a saját szememmel (addig csak telefonnal készített fotókat láttam, amit emailben kaptam a tulajdonostól). Igen felháborodtam. Nem az volt a baj a padlóval, hogy nem szép, hanem az, hogy nem ezt kértük, nem ilyen stílusú lesz a lakás többi része, és hogy konkrétan senkit nem érdekelt a cégben ez az „apró kis” probléma. Ennyit a Triparkettről, továbbiakban igyekszem majd nem emlegetni őket. Minek kapjanak ingyen reklámot…

2. Az asztalos is hozott bútor mintákat. A hálószoba egyik frontját vitte el, de sajnos annak pont nagy volt a rozsda tartalma, így a 3 minta is eléggé rozsdás lett. Sajnos ezzel még futnunk kellett egy kört.

3. Megkezdődött a sötétszürke foltos díszfalak alapozása is, pedig az igazat megvallva akkor még nem volt olyan mintafestés, ami megnyugtató végeredményt ígért volna. Sebaj! Bátraké a szerencse. A srácaim minden esetre mindent megtettek a cél érdekében.

4. A lépcsőház lépcső fölé eső szakasza ki lett festve. Nagyon szépen árad a fény az alsó szintre.

5. A hálószoba díszfala is megkapta alapozását. Elég világosak az alapozófestékek, de reméljük a márvány glettünk sötétít majd rajta, mert az Anyuka azt kértre, hogy ha belép, sötét falat lásson.
Alapvetően pedig most már sok helyen 1-2 rétegben már ki van festve a lakás. Kezd normálisan kinézni.

6. A srácaim igen elégedettek voltak a „paplanfallal”. 🙂

Miután a gyerekek kifestegették magukat én pedig már mindent láttam, hazamentünk. Gondolkodtam a megoldáson. Nm tehetjük meg, hogy a sötét padlókat tesszük az ágy alá, a világosakat meg a látszó helyekre, mert akkor többet nem tudnák sem átrendezni a lakást, sem eladni. Legalábbis igen csökkent értékkel tudnának megszabadulni tőle a foltosan lerakott padló miatt. Ezért úgy döntöttünk, hogy a szülői háló és a gyermekszoba, meg a gardrób lesz sötét, és a többi a világosabb.

HÉTFŐ:

1. Reggel Szigetszentmiklóson kezdtem a MILESI-ben, és elhoztunk az asztalossal 20.000.-ért 4 darab famintát. Három tölgyet és egy pirosat, amivel a piros mosogatót szimuláljuk. A második képen látható két szürkésebből kértünk festésmintát.

2. A riasztós a hétvégén villanyosok által véletlenül elmetélt kábelét hegesztette össze a nap folyamán. A kötődoboz le lett vakolva és glettelve szombaton, így ott újra bontani kellett.

3. A múlt heti díszfal próbálkozásunk a félreeső falszakaszon túl világos lett. Mellétettem egy csempemaradékot, hogy nagyjából mihez kellene közelíteni. Megkezdődött a kísérletezés, keverés, kavarás, próbálkozás. Félelmetesen sokat világosodott teljes száradás után a márvány glett.

4. Folytatódtak a fehér falak mázolásai is. Még a kis szellőzőnk belsejét is kifestette a festő úr a konyhában. Festőnk most már egyedül dacolt az elemekkel egyébként. Állítólag miattam, mert a kollégájának első munkanapján kizavartam a cigijével. Mivel napi másfél dobozzal szív, így a főnöke úgy látta jobbnak, ha nem azt nézi, hogy egész nap le és fel szaladgál a kollégája, vagy hogy az elvonási tünetek miatt lefordul a létráról, hanem elkezdett másik embert keresni.

Most már naponta átlagosan másfél szakma van jelen, időnként ugrik csak be valaki befejezgetni ezt-azt. Nem kell 5 percenként kapkodnom a fejem mindenféle problémák miatt. Ennek ellenére persze sok még a teendő, és még mindig van pár dolog, amit le kell pontosítani a készre gyártás előtt.

KEDD:

1. A fapadlós kolléga szépen leburkolta az emeletet. Lestem minden mozdulatát. A padlót ragasztotta a dolgozóban és a folyosón. Azt a típust választotta, mely nem válik rideggé, mindig szépen együtt fog dolgozni rugalmasan a padlóval, legyen bármilyen hőmozgás a tetőtérben. A lépcsőnél túlfuttatta a burkolatot. Ezen a szakaszon majd az asztalos szabja méretre a padlót, amikor nekifuttatja a lépcső fa burkolatát.

2. A riasztós a kötődobozt nyitva hagyta, így csak körbe vakolni tudtuk, lehálózni nem. Megint nem tudjuk befejezni ezt a falszakaszt. De ami késik, nem múlik. reméljük legalábbis…

3. A BSA duo Kft. szépen sorba teszi fel a konzolokat, festő úr glettelget mögöttük és már néhány helyen a készülék is felkerült és le is lett védve.

4. A visszajavítások, levédések és újabb díszfal próbálkozások, szín összepróbálások következtek. Tényleg eszméletlen, hogy mennyit világosodik a márvány glett. Emiatt elég nehéz előre kikeverni a színt, mert konkrétan nem lehet tudni, milyen színű és mintájú lesz a végén. A megnyugtató a történetben, hogy bár én nem ilyen falat terveztem, de végül is egész érdekes és a tulajdonosoknak pedig rettentően bejön, hogy ennyire avantgárd.

5. Az átalakítás legszínesebb része is elérkezett végül. Méretre szabdaltuk a gyerekszoba tapétát és megterveztük a felrakását. Középről indulunk, két széle felé haladunk, oldalt levágjuk a felesleget, alul felül pedig a túllógó 9-9 cm-t.

5. Végül a mesterek kérésére fotóztam egy tejes dobozt, hogy ne csak sörös legyen a bejegyzésekben. 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban