Blog

Egy lakás új ruhája 15.

A szerda jó nap az átépítésre.
Hogy milyen átépítésről is beszélek, azt csak az tudja, aki olvasta már az előző 14 részt (a bejegyzés végén megtalálod) és aki látta a lakás látványterveit (látványtervek itt).
Most pedig jöjjön a 15. rész.

1. Meglátogatott minket a parkettás a Triparkettől és szemrevételezte a helyszínt. Az aljzatbeton bár már lassan 2 hetes, még mindig picikét nedves, így a földszintet még hagyjuk száradni, de az emeleten minden a legnagyobb rendben. A laminált padló felszedése után könnyedén rá tudunk parkettázni a padloponozott aljzatra és elég kevés ragasztó kell majd a művelethez. Amint az emelet kész, végre lesz hova felhordani a lakásban rekedt holmikat és lesz hol lemosni őket.

2. felkerült a sokadik alapozó réteg a gombos falra, majd kikevertünk egy kellemes, okkerrel tört fehér színt, ezt fújtuk a falra fedőfestékként.

3. A hifi kábelek helye végre fotózható állapotba került. Eltűnt a sok cucc a környékéről. Azért még ki lesz vakolva az üreg. Gyári kábelcsatorna sajnos nem fért bele a 6 cm-es válaszfalba.

4. Az utolsó vésések is elkészültek a villanyosok keze által, új és jobb helyére került a termosztát is. Nincs több vésés, jöhet a vezetékezés.

5. Az ajtó felett éktelenkedő villanydoboz és riasztódoboz végre eltűnik szem elől. Bekerülnek majd az előszoba szekrény felső polcába.

6. A villanyos kollégák vezetékeit figyeltem hosszasan. Néztem, ahogy lecsipegetik a műanyagot a fémről, kötözgetik az összetartozó vezetékeket, húzgálják ketten kétfelől őket lyukból lyukba és rá kellett döbbenjek, hogy a legdizájnosabb mestert nézem a környéken. Figyeljétek meg, milyen jól passzol a kolléga pólója a létrájához és a vezetékeihez. Őrület! :-)

7. A maradék pár helyre is bekevertük a vésések visszajavításához szükséges anyagot. Végre a plafon kiállások lyukjai is betömődtek.

8. Szépül az új pengefal is. Az egyetlen újonnan épített falunk. A festő kolléga pedig a fotó kedvéért bábozott egyet a glettvasával. :-)

9. Végül a napom fénypontja következett. Miután levédtem a csempét előző délután, nekiálltam lekapargatni a csemperagasztót a falról, hogy a tükör síkba kerülhessen a mozaikkal, ha eljön az ideje.
Nem vagyok ám ilyen amorf élőben, csak a nagylátószög torzít, főleg a kép szélein.
2 óra alatt a harmadát tudtam lekaparni a csemperagasztónak. Holnap meg kell győzzek valakit, hogy fejezze be helyettem…

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban