Blog

Egy lakás új ruhája 9.

Hétvégén sem álltak le a munkálatok az átépítésen (a látványterveket itt láthatjátok). Én sajnos nem tudtam ott lenni, de a kedves mesterek csináltak nekem pár képet telefonnal. A család viszont itt volt ma, mert megvették a hálóba az olvasólámpát az IDdesign-ból, és elhozták a pitypangos tapétát és a gyönyörű rózsaszín színváltós, hamvas szőnyeget a FANCY HOME-ból, amik a gyerekszobába kerülnek (a gyerekek megőrülnek érte). Ja meg rendeltek szőnyeget a nappaliba RIO-ból. Ezüstöt, jó szőröset, barátságosat. A lámpát megkaptam, mert holnap viszem a lakásba és felpróbáljuk a falra a villanyossal. Szeretnénk direktben, a lámpán kapcsolni, hogy ne lógjon egy ronda kábel a konnektorig a falon, ehhez kicsit meg kell műtsük. Lássuk tehát, mi is történt szombaton és vasárnap!

1. A festő kollégák lehántották a fűrészporost a gyerekszoba, a hálószoba és a nappali falairól. A falakról még csak-csak levált, de a mennyezetekről vakolattal együtt jött le sajnos, így fátyoltapétát kell majd használni, mert vakolásra most nem igen lesz idő, nem tudnánk megvárni, míg kiszáradnak a felületek. A tapétára felrajzolt és bemért villany kiállásokat még pénteken átjelöltem csavarhúzóval és teleírtam a tapétát, hogy mi megy, mi marad, így továbbra is megvannak a jelöléseink, nem tűntek el a tapétával együtt a konténerbe.

1. És ami még ennél is izgalmasabb (kinek mi az izgalmas ugye…), elkészült az aljzatbeton az előző bejegyzésben emlegetett MAPEI Topcem Pronto anyag segítségével. A beton olyan volt, mint a száraz beton, nagyon kevés víz kellett egy keveréshez, mindössze 1,7 liter (nem csoda, hogy 4 nap alatt kiszárad majd). Nehéz dolga volt vele a fiúknak, nem is sikerült tükör sima felületet húzni, de azért a szintet sikerült mindenhol tartani. Aztán mikor a betonozás elkészült, kis tipegőt csináltak a srácok a festőknek, mert ők később távoztak és vasárnap vissza is mentek még kapirgálni. Állítólag annyira gyorsan száradó betonról van szó, hogy fél nap után már rá tudtak lépni a fiúk oda, amit legelőször csináltak. Holnap a lakásban leszek, saját szememmel is megvizsgálom, kipróbálom.
Az első képen az unokaöccs, Danika kémleli a munkát. Hihetetlen, de imádja a betont! És erről csak is az apukája, az unokatesó tehet, aki segített nekünk most ebben a váratlan helyzetben, mert erre nekünk nem volt most emberünk. 🙂

Fotók: Radányi Zoltán és Rózsa Sándor

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban