Blog

Egy lakás új ruhája 8.

Ma három csapat tett látogatást csapzott és átalakuló félben lévő „otthonunkban”.  A látványos változások csak holnap kezdődnek, de ma megkezdődött az előkészítésük. A terveket itt láthatjátok, az események alakulását pedig a bejegyzésben:

1. Hála 2-3 dolgos férfi kéznek, valahogy felkerült a 2. emeletre a MAPEI-től az 1875 kg Topcem Pronto. Egy rész víz, egy rész cement és 2 rész Topcem Pronto, na meg egy betonkeverő és máris készen van a szép új egyenes aljzat. Hogy az aljzatunk sokáig kucoroghasson a helyén a 4 fal közé bezárva, szükség volt a 2. képen látható hozzávalókra is a tapadóhíd előállításához (Planicrete és Topcem). A tapadóhídra még nedvesen kerül rá a beton, ami másnap terhelhető, 4 nap után pedig víztelen. A fapadlót lerakó szakember a Triparkettől ellenőrzés céljából azért még megméri majd azt a bizonyos vízmennyiséget, mert a nedves betonra ragasztott fapadló nem egészséges…

2. Tegnap már nem tudtam kivárni, de elkészült a gipszkarton szerkezete a fürdőszoba cirkó cső takarójának. Belül sok mindent figyelembe kellett venni (szellőző, elektromos kiállás..), és szépen le is kell fessük a falat, mert csak rács kerül az eleje nagy részére a doboznak, hogy a cirkó szellőzése továbbra is biztosított legyen. Szóval a dolog még koránt sincs kész, de szépen alakul.

3. A falpaneles csapat 2 új tagja toppant be ma. Az ő feladatuk az volt, hogy a gömbölyű részeket még gömbölyűbbé tegyék a gombos falon. Ehhez egy csinos kompresszort hoztak és felhordtak vele némi gipszet a panelekre, melyeket száradás után addig simogatnak majd, míg láthatatlanná nem válnak a találkozások. Hajrá fiúk!

4. A lépcsősök az egy hetes hajtogatott gipszbeton lépcsőnk alól kiszedték a zsaluzatot. A Gáspár lépcső emberei váltig bizonygatták, hogy a hatos válaszfal simán megtartja a lépcsőt, hiszen ez a szerkezet olyan, mint a LEGO, de azért a kedvemért ott hagytak egy alátámasztást és a legöregebb pillanat szorítójukat. Fő az óvatosság! Végre elvitték a zsaluanyagot és a kiszuperált régi mosdópultot a műhelyükbe, tegnap a falpanelesek az összes többi fa hulladékot elszállítmányozták gyújtósnak, az egyik burkoló segéd a harmonika ajtót vitte el ágynak, így megint megszabadultunk egy csomó holmitól és újrahasznosítottunk csomó mindent.

5. A konténerbe így legtöbbször tényleg csak a sitt kerül bele (szigetelő, gipszkarton, csempe, vakolat, tégla…), kivéve, ha a szomszédok kezéből kérdezés nélkül beleesik némi zöld hulladék ugye! Én meg rendületlenül hordom haza a szelektív szemetet, ezzel is óvom a környezetet.

Holnap, holnapután nagy dolgok történnek majd a lakásban, de én itthonról követem majd az eseményeket. Annyit elárulok, hogy mire hétfőn megyek, kész lesz az aljzatbeton és a festő lehántja a fűrészporost a lakás összes pontjáról és ha tud, akkor betöm 1-2 lyukat is. Ezen kívül a falpanelesek is készre masszírozzák a díszfalunkat. Hétfőn tehát még tudósítok, de mivel jövő héten szabin vagyok, így hétfő után lesz egy kisebb szünet, meglátjuk, hogyan alakulnak a bejegyzések. A szabi után természetesen tiszta erőből folytatom a mesémet.

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban