Blog

Egy lakás új ruhája 7.

Tegnap jött el a napja az átépítésnek, amikor úgy tűnhetett, hogy nem előre haladunk, hanem visszafelé, viszont a végcél érdekében muszáj volt meglépnünk a hidegburkolatos részek födém betonig való visszabontását, hiszen lobogott az egész. Elvileg megtaláltuk a lehető legjobb (és sajnos nem legolcsóbb) megoldást, de erről bővebben a bejegyzésben. Az átalakítás látványterveit itt találjátok.

1. Ahogy ígértem, lefotóztam a kilyukasztott wc hátfalat. Az antracit, csillámos fugás mozaik csempére már találtam is egy dögös matt króm szellőző rácsot, ami a körülményekhez képest a legkevésbé rondít bele majd az összképbe.

2. A falpanel szépen halad. A körvonalakon is betömték a réseket. Miután megszáradt, jó alaposan átfújták sűrített levegővel, hogy a sok por lekerüljön róla. A panelekhez egyenesen a falpanelek gyártója jött el, hogy betanítsa a többieket, hogyan kell a találkozási pontokat becsiszolni, hiszen ez az első ilyen fal az országban. A csiszolgatásra holnap kerül sor.

3. Majd a falpanelekkel együtt érkezett lámpákat méretre vágtuk és beépítésre kerültek a fürdőszoba faltól falig érő tükre fölé. Egyszerű gipszkarton fogadó szerkezetet kellett neki építeni és beépítés után gipszkartonnal kellett eltakarni.

4. A túloldali csőtakaró, átszellőztetett dobozt is elkészítették a fiúk. persze mindezt fürdőszobába való, páraálló gipszkartonokból. A szerkezetet nem vártam végig, de nem is zártuk le, mert a villanyszerelőnek és a festőnek még mögé kell majd nyúlnia, hiszen csak rács lesz előtte, nem lesz teljesen zárt. A cirkónak muszáj a szellőzését megoldani.

5. Aztán jött a rémálom az Elm utcában és megkezdődött a hidegburkolat felszedése misung ágyazattal egyetemben. Voltak részek, ahol vésni kellett, de a nagyobb részét egyszerűen csákánnyal fel lehetett húzni. Rémes állapotban volt. Most a MAPEI Topcem Pronto anyagával fogjuk a szintet újra létrehozni. Elvileg gyorsan köt és 4 nap alatt víztelenedik. Reméljük igazak a legendák, mert ezt szombaton leteszik, vasárnaptól pedig újra dolgoznak rajta és bő egy hét múlva már a fapadló is ráragasztódik. Bontás után lábszár középig jártunk a törmelékben és 2 fiú hordta le a konténerbe órákon keresztül a sittet, de végül elkészültek. A púpokat még levésték, vizes seprűvel felsepertek, így nem fulladtunk meg mi többiek. Meg persze ők sem.

6. A tegnap kibontott hátsó boltív vitte magával a 6 cm vastag válaszfalat is és majdnem a villanyos kötődobozt is, de végül az megúszta. Ma ezt is vissza kellene pótoljuk, mert erre nehéz lenne festeni… A festő bácsi elszaladt megnézni, mi a helyzet, hogy állunk és ha már ott járt, megnézte, hogy miként válik el a nagyszerű fűrészporos a faltól. Ezzel szerencsénk lesz úgy tűnik. Nem volt valami ragaszkodó. És még valamit megnéztünk, ha már így összefutottunk. A födém oly mértékben nem téglalap alakú, hogy a lefotózott falban 3 cm van míg elérünk A-ból B-be, így neki ezt is függőbe kell majd hoznia, hogy a lépcsőházi üveg szép párhuzamos lehessen mind a fallal, mind pedig a lépcsővel.

7. legvégül pedig az asztalossal beszéltük át töviről hegyire a bútorokat, hiszen itt minden egyes bútor a mi terveink alapján fog elkészülni. A konyhában a mikro és a sütő neccesen fog elférni, de kicsit megkapirgáltuk egy kalapáccsal a ferde falat és úgy néz ki, be fogunk férni a magasságba, mélységbe a gépekkel.

Ha tetszett a bejegyzés, holnap is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban