Blog

Referencia: egy budapesti lakás újragondolása

A most bemutatásra kerülő lakást a nyár folyamán terveztük Pepével. Augusztusban fél lábammal ebbe a lakásba költözök, elvállaltam ugyanis a teljes átépítés levezénylését. Terveim szerint az egész folyamatot dokumentálni fogom. Ebben a hónapban tehát esténként nem más blogok böngészésével töltöm majd az időt, hanem azt fogom bemutatni, hogyan váltottuk valóra a terveket. A változás nagy lesz, ezt garantálhatom. 🙂

A kislányok szobájának teljes tervezési folyamatáról egyszer már írtam a blogon, a bejegyzést itt olvashatjátok. A bejegyzés bemutatja, hogy honnan indultunk és hogy milyen út vezetett a tapéta kiválasztásáig, a stílus kialakításáig, a szekrények megtervezéséig.

A szülői szférának és a közösségi tereknek a történetéről röviden csak annyit írnék, hogy kaptunk egy pár fotót egy bizonyos lakásról, ami Apukának és Anyukának nagyon tetszett, és ezen képek alapján Pepével átterveztünk minden egyes helyiséget. A lakás szinte összes berendezését kicseréltük, annak minden burkolatával, szaniterével együtt. Az egyetlen, ami megmaradt és amiből kiindult a tervezés, az a hálószoba tölgy bútorzata. Ezt a színt vezettük végig minden helyiségen, és ehhez társítottunk törtfehéret, szürkét, antracitot és – az anyuka kedvéért – piros színt.

Lássuk a végeredményt. Következzenek a lakás látványtervei helyiségről helyiségre haladva!

NAPPALI

A padlót mindenhol szép új fehérített tölgy padlóra cseréljük. Értem ez alatt a konyhát is. A nappali kapott egy teljesen új lépcsőt üvegfallal és új korláttal. A másik nagy változás, hogy a funkciókat 90 fokkal elfordítottuk, hogy a faburkolatos média fal ne lecsapott sarkú falra kerüljön, hanem az egyetlen teljes magasságú falra. A szoba egyik falán tehát fa burkolatot kapott alumínium díszcsíkokkal, másik falán antracit koptatott festék díszeleg. Az ajtókban eredetileg színes ólomüvegek voltak, ezeket savmart üvegekre cseréltük. Két falon 3-3 világító korong lesz fehérben és feketében, a mennyezeten pedig a dohányzó asztal felett 4 magasfényű fehérre festett gipszlámpa lesz, a bejáratnál, a lépcső folytatásához pedig 1 darab kerül. A szőnyeg és a média szekrény ezüst, a kanapé pedig antracit szürke textillel bevont. Lesz egy új tölgy komód is és egy tölgy dohányzóasztal. A római roló, a díszpárnák és a színes festmények fogják feldobni a teret. A Ligne Roset lámpa pedig marad. 🙂

ELŐSZOBA-ÉTKEZŐ-KONYHA

Az előszobába húztunk egy kicsi pengefalat, ehhez toltuk a hűtőt, ami az új helyétől balra, eredetileg közvetlenül a bejárati ajtó mellett volt. Az előszoba is alumínium díszcsíkos fa burkolatot kapott cipőtartós ülőkével, akasztókkal, polccal és a mennyezet alatt szekrénnyel. A barna plexi lámpákat adottságként kezeltük, beleillett az új dizájnba is. A falon lévő órát a minap a Max city egyik üzletében, a RIO-ban meg tudtam vásárolni. Az étkező asztal felett magasfényű feketére festett gipszlámpa lesz. A folyosó falán három LED szalagos magasfényű fehér világító korong mutatja majd az utat sötétedés után. A család kérésére az étkező asztalt is kihajítottuk a nagyon nehéz székeivel együtt, és helyette egy hangulatos félmagas bár asztal-étkezőasztalszerűség lesz félmagas bárszékekkel és az asztal alatt lábtartóval. A konyha ékessége a piros mosogató, melyhez piros függöny társul. A magasfényű fehér és tölgy konyha szekrényeket beton korpusz és pult keretezi. A lakásban a fiókok és ajtók ezután többnyire PUSH-OPEN megoldással működnek majd.

A hálószoba tölgy bútorai maradnak a helyükön. Az egyik oldalon családi vászonképek lesznek, a másik oldalon koptatott antracit fal három magasfényű fekete koronggal. A buja piros ágytakaró, díszpárnák és a római róló megalapozzák a hangulatot a szülői hálóban.

FÜRDŐSZOBA

A rácsos rész egy nem túl esztétikus bojlert takar. Ez a rácsozás ismétlődik meg a mosdószekrényen (és az előszoba szekrényen is). A rácsozott részt belülről mozaik csempe keretezi, melynek öblében található a süllyesztett zuhanyrendszer és egy szekrényke, alatta szekrényes ülőkével, hogy a wellness élményt fokozzuk. Az új kád, az új mosdó és a hattyú nyakas csapok szép modern és elegáns hatást kölcsönöznek majd az enyhén csillámos felületű antracit padlóval, bézs fallal és csillámos antracit mozaikkal.

GYEREKSZOBA

A gyerekszoba első renderei sokkal ütősebbre sikerültek (azokat itt láthatjátok), viszont ezek a képek mutatják a végleges verzió színeit. A gyerekszoba az egyik falán színes gombos falpanelt kap, ami egyben hangszigetel is, a másik falon pitypangos Eijffinger tapéta lesz. Rózsaszín szőnyeg, narancssárga ágytakarók, citromsárga függönyök és színes lámpák vidítják fel még jobban a teret.

Ha tetszett a terv, holnaptól kísérjétek figyelemmel a blogon, hogyan is áll össze majd mindez!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban