Blog

HÉTVÉGI HÁZ: régi templom modern kiegészítőkkel

A katalán San Francesc templom modern hangulatban történt felújítása David Closes érdeme. A Spanyolországban épült templom több funkciós épületté vált, így előadások, kulturális programok helyszínéül is szolgálhat ezentúl. A XVIII. században ferencesek építették és egészen 1835-ig használták, de 2000 környékén már zárdaként üzemelt. A felújítás 2003-ban kezdődött és már nagy szükség volt rá, mert egykor szerény minőségben épült fel a kolostor. Bár igen leromlott állapotban volt, és külsőleg elég szokványos képet mutat, de építészetileg kuriózumnak minősültek belső terei és a rengeteg beözönlő fény.  Mindenképpen megmentésre érdemesnek minősült az épület, melyet kívülről most mozgáskorlátozottak is meg tudnak már közelíteni és az egész épület múzeum szerűen körbejárható. Az új funkciók praktikusan kerültek elhelyezésre, az egykori dekorációk és funkciók nyomait pedig a múlt iránti tiszteletből meghagyták.

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban