Blog

HÉTVÉGI HÁZ: kórház, ahol élmény betegnek lenni

A minap kellemes balesetet szenvedtem itthon, és az ügyeletes kórházba vittek koponyasérülésemmel. A helyzet nem volt drámai, az ijedtség és a vér mennyisége nagyobb volt, mint maga a sérülés, emiatt sajnos eléggé magamnál voltam ahhoz, hogy elszörnyedjek a kórház látványától. Ráadásul a sürgősségin az a sok sérült lepedővel elválasztva, egyik-másik ficakban jajgató emberekkel, nem volt éppen szívderítő élmény. Ezért kerestem erre a hétvégére egy csinos egészségügyi létesítményt, ahol a környezet a lehető legjobban segíti a kis páciensek gyógyulását. A Dyson Centre újszülött és koraszülött babák ápolására létesült, az épületterv pedig a Feilden Clegg Bradley Studios munkája. Ebben a kortárs építészeti remekben minden a környezettudatosság jegyében készült. Az ablak ülőfülkék különösen közel állnak a szívemhez, a bevilágító ablakok fénnyel töltik be a tereket, a helyiségek úgy kapcsolódnak egymáshoz, hogy a szülő az idő előre haladtával érzékelje gyermeke megerősödését, gyógyulását.  Ragyogó kezdeményezés, ami reméljük hamar elterjed világszerte.

Forrás 1,2,3

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban