Blog

HÉTVÉGI HÁZ: víkendház betonból

A most bemutatásra kerülő hétvégi ház Japánban található, ezen belül pedig Nasuban. Japánnak ez a területe a tengerszint felett 550 méterre fekszik és viszonylag sűrű beépítésű, így nem könnyű olyan házat építeni erre a tájra, ami nyugalmat biztosítana az ide érkezőknek. A Kazunori Fujimoto Architect & Associates úgy kívánta orvosolni ezt a problémát, hogy a nyaralót átláthatatlan, tömör betonból tervezte meg, ugyanakkor az épület tömegformálásának köszönhetően a házikó rendelkezik egy kellemes belső udvarral, ahova a lakóterekből közvetlenül ki lehet jutni. A szoros kapcsolat a kerttel és a környező fákkal megnyugtató látványt nyújt és a belső terek puritán berendezése és színei is segítenek az ellazulásban. A lakótér közepén álló monolit pengefal nagyvonalúan osztja ketté a szoba funkcionálisan elkülönülő helyiségeit.
Ki ne vágyna egy helyes kis beton nyaralóra Japánban, ahol a vasbeton árnyékában még a mobiltelefonok csörgése sem zavarja meg nyugalmunkat…

Tartózkodási hely: Nasu, Tochigi, Japán
Funkció: hétvégi ház
Telekterület: 504m2
Alapterület nagysága: 85.44m2
Összes alapterület: 85.44m2
Tervezés ideje: 2009
Építési ideje: 2010
Építész iroda: Kazunori Fujimoto Architect & Associates

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban