Blog

Fédra kalózszobája

Nyáron nálunk járt Alex fiunk unokatesója, Fédra. Abban a pillanatban beleszeretett Alex kalózszobájába, amikor belépett annak ajtaján. Megkezdődött a kardcsata Alex kapitány fedélzetén és nehezen ment az elválás a játék végeztével. Fédra azóta nyaggatta anyukáját, hogy ő is kalózszobát akar, ezért Fédra anyukája, Nóri megkért minket, hogy tervezzük meg Fédra szobáját is, amit karácsonyra „betehet a fa alá”. Az igény az volt, hogy lehetőleg olyan bútorokat és színeket tervezzünk be, hogy a kalóz korszak esetleges elmúltával és a dekorációs tárgyak cseréjével még hosszú ideig használható maradjon a szoba. Ja és lehetőleg semmi nagyon lányos, habos-babos és csicsás-fodros dolgot ne tervezzünk be, mert itt bizony egy igazi kalózlány fog lakni. Mi meg is terveztük a szobát (terv itt), amiből száműzték kis lakóját, míg készült. Pepével vettük meg a budaörsi IKEA-ban a hozzávalókat, amit Pepe leszállított és két kedves rokonnal össze is állították  a szobát, amit Nóri kicsinosított igazi Sharky kapitány kiegészítőkkel. Mikor meglátta Fédra a karácsonyi ajándékát, csak ennyit mondott: -Hú anya, erre a szobára megérte ennyit várni!!!

A szoba a másik irányból.

Részletfotó a hajókabinról.

A tökéletes kalózszoba.

Harc a megdőlt hajón.

Jack Sparrow kapitány, a példakép.

Hangulatvilágítás a fedélzeten.

Három árbocos.

Unokatesók és kaleidoszkóp látcső.

Kalózágy.

A szoba ékessége, a HALÁLFEJ.

A sok kis mütyür csinos dobozokban lapul.

Harc a kincsért.

Igazi kalóz dekorok.

A mágnesfalon Alex Hello Kitty-je kissé kalózos verzióban.

Sharky kapitány szemetes.

Játék a kalózfigurákkal.

A fedélzet patkányai.

A fedélzet papagája.

Sharky kapitány zászló igazi kiskalózoknak.

Viharlámpa, háttérben Sharky kapitány zászló órájával.

Kalózkulcs.

Fédra birodalmát jelző betűk.

A fedélzet patkánykölykei.

Igazi Sharky kapitány szőnyeg.

A két kalóz!

Kis tanítványukkal.

A két tesó.

Fédra és Alex, a két szinte egyidős, kis elsős kalóz.

Még hátra van a képkeret Jack Sparrow köré, egy polc az íróasztal fölé, egy keskeny, magas könyvespolc az ajtó mellé, egy nagyobb kalózzászló, egy Fédra által készített halálfejes kép is keretre vár, Pepe is lóg még egy saját készítésű kincsesládával, amilyet Alexnek is készített, de azt mondhatjuk, hogy a szoba szinte kész és míg régen Fédra nem akart a szobájában aludni, most viszont már nem hajlandó sehol máshol!

Köszönjük, hogy megtervezhettük a szobádat Fédra! 🙂

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban