Blog

HÉTVÉGI HÁZ: a zöld inges a Kopaszi gáton

Amikor pár éve megjelent az Octogonban Turányiéknak a sok csodálatos épülete, melyeket a Kopaszi gátra terveztek, azonnal kineveztem személyes kedvencemnek a kis zöld ingest. Bár minden épület egy remekmű, nekem mégis ez a kis bájosan ormótlan épület maradt meg leginkább az emlékezetemben. Azt gondoltam, hogy nagyon szép példája ez annak, hogyan őrizzük a hagyományokat a XXI. században és hogyan legyünk merészek a színekkel és anyagokkal anélkül, hogy túlzásokba esnénk.
Mióta azt a bizonyos cikket megláttam az Octogonban, azóta szerettem volna élőben látni ezt az épületegyüttest.
A hideg novemberi nappal együtt viszont jött a hideg zuhany is. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy lehetett ilyen fokú tiszteletlenséggel és ízléstelenséggel hozzányúlni ehhez az icinyke-picinyke kis ékszerdobozhoz. Hogy voltak képesek veszternbe mártani ezt a házikót? Rusztikus elő tetők takarják el az épület két szemecskéjét, rusztikus lámpák, kellékek és bútorok veszik körül és mindezeknek tetejébe még egy zöldre mázolt melléképületet is hozzátákoltak, sok helyen szétfúrva a drága kis burkolatát! Valaki csinálja már vissza eredeti állapotára ezt a kis gyöngyszemet, ha egy fikarcnyi esély van rá, könyörgöm…

Forrás: 1,2

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban