Blog

Őszi építészeti cuvée: a játék nyertesei

Véget ért Őszi Építészeti Cuvée című minisorozatunk. Reméljük tetszett és sikerült némi betekintést adni az építészet sokrétű és változatos világába. A bemutatott házak alapján azt hiszem nyugodtan elmondhatjuk, hogy ugyanazokból az alkotóelemekből, alapanyagokból a jó és kreatív építészek különleges minőséget tudnak létrehozni.

Csakúgy, mint a jó borászok a szőlőből. A titok az odafigyelés, a szakma szeretete, a technológia legutolsó részletig alapos ismerete és az elhivatottság.

Ahogy ígértük, kedves kommentelőink egyike személyesen is megtapasztalhatja ihletőim, a villányi borvidék fehér (Siklós) és vörös (Villány) borainak harmóniáját.

Vörös és Fehér

A páros bort Kristóf nyerte, aki egyik legkitartóbb olvasónk volt. A kiválasztott borokat a Sauska pincészet kínálatából választottam.

A fehérbor a 2009-es évjáratból származó siklósi Chardonnay.

„Halványsárga szín zöldes reflexek. Friss, gyümölcsös, leheletnyi fával. Közepes test, szép, hosszú savak, pici édes felhanggal. Tüzes-fűszeres siklósi fehér, kézzel válogatva, fahordóban és acéltartályban érlelve.” (Bortársaság)

A vörösbor a 2010-es évjáratból származó villányi Cuvée.

„Két cabernet és merlot. Lilás szín, tiszta, friss illat és íz. Két hét tartályban, körfejtve, majd harmadtöltésű fában öt hónapra pihentetve – leheletnyi gazdagító fával. Kedvesen élénk, életteli. Ennél rosszabb soha ne legyen, hamar el lehet tüntetni.” (Bortársaság)

Másik kedves kommentelőnk, Shiver különdíjat kap, hiszen annyira sikerült ráhangolódnia sorozatunkra, hogy még a bemutatandó házakat is meg tudta tippelni! 🙂

Ajándéka egy 2007-es Weninger & Gere Cuvée Phoenix.

„92 óta minden évben elkészül a kékfrankos alapra épített cuvée. Sosem egy standard recept alapján készül, a stílus a meghatározó. 2008-ban például a kékfrankos és cabernet sauvignon mellé pinot noirt házasított a borász. Fajtánként külön-külön, acélban erjedt 14 napig majd fajtánként és dűlőnként szelektálva nagyhordóban érett több mint egy évig, mielőtt házasításra került.” (Bortársaság)

Kristófnak és Shivernek és többi kommentelőnknek  is nagyon köszönjük a hozzászólásokat, lájkokat, megosztásokat. Jó érzés volt ez az aktivitás!

Ahogy már ígértem, lesz még hasonló sorozatunk, legközelebb talán a borászatokról! Nyerteseinknek gratulálunk és kellemes borozgatást kívánunk!  🙂

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban