Blog

Pályázat: telenor arculattervezési pályázat 2011

A pályázat a Telenor Magyarország Zrt. törökbálinti székházának belsőépítészetéről szól. A székházat a dolgozók két évvel ezelőtt vették birtokukba. A beköltözéskor az újdonság varázsa, a vadonatúj épület hangulata, geometrikus vonala letisztult érzést keltett. Két év után az épületet belakták, és felmerült az igény több szín, fiatalos lendület, ugyanakkor meghittség, otthonosság érzete iránt.
A következő képeken bemutatásra kerülő pályázati anyagot a Telenor számára közösen készítettük Csontos Mónika (mandaline) építész barátnőmmel. A pályázat elsődleges célja az volt, hogy színesítsük, növényi mintákkal természet közelibbé tegyük a belső tereket. A logó bennünket egy apró virágra emlékeztet, ezért a növényi motívumok mellett a logóval is eljátszottunk, így jöttek létre a logó formájú bútorok, lámpák, plasztikák és áttört minták.

Az épület meglévő színei mellett 8 másik színt alkalmaztunk, és az összes anyagot, színt és mintát következetesen vezettük végig a belső tereken ezáltal biztosítottuk az összhangot és a nyugodt munka körülményeket az épületben dolgozóknak. A rengeteg egyedileg tervezett bútor, tárgy és grafika mellett (bárpult, fotelek, puffok, padok, virágládák, szemetes vödrök, esernyő tartók, kaspók, lámpák, üvegmatricák, dekorációk) az Europa Design által forgalmazott Parri (Marco Maran) és Artifort (Pierre Paulin) világhírű design bútorokat helyeztük el a terekben (székek, bárszékek, kanapék, asztalok, dohányzó asztalok).
Bár pályázati anyagunk nem fog megvalósulni, de a Telenor értékelése alapján nagyon jól esett vissza olvasni, hogy „igen impozáns és kreatív” a tervünk.
Külön köszönetet szeretnék mondani Geszvein Gellért (bitnet) építészkollégánknak, aki segített felépíteni az épület 3D alap modelljét!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban