Blog

Hogyan csináljuk: székek és pad felújítása

Még bő egy évvel ezelőtt terveztünk be Dunaharasztiba egy olyan étkezőt, ahol régi vagy régies bútorokat kombináltunk a modern hangvételű konyha bútorával.  A terv az volt, hogy egyik oldalon 3 személyes pad lesz és az asztalfőkön, továbbá a másik oldalon székek lesznek, összesen öt. Mivel a kereskedelemben kapható székek között nem találtunk megfelelőt, így ügyfelünk szörfölt kicsit a neten. Félő volt, hogy pont 5 széket nem fog találni, ezért a renderek úgy készültek el, hogy KARE székek vannak az asztal körül: feketék két oldalt és fehérek az asztalfőkön. De egyszer csak jött a hír, hogy Anita rátalált a lakás tervezett stílusához illeszkedő székekre és ami a legjobb az egészben, hogy pont 5 darab van belőle, így visszatértünk a félretett pados verzióhoz. A Vaterás székek mellé hamar meglett a pad is és mindenki mehetett a bútor antikolóhoz, onnan pedig a székek a kárpitoshoz. Az asztal végül a KARE-ból költözött a házba, kellemes, de nem túl cicomás faragott lábával szép dísze az étkezőnek és remekül kiemeli a magasfényű feketére mázolt székeket és padot, a bársony kárpit pedig igazán elegánssá teszi az egész összhatást.
A ház még nincs fotózható állapotban, de az étkező már készen várja a környezetébe tervezett egyéb bútorokat, hűtőt és tárgyakat, így egy kis képet tudok mutatni a bejegyzés végén az étkező felújított bútorairól.

A számítógépes látványterv: KARE asztal KARE székekkel és Kéttemplom vitrinnel.

Az igazi a Vateráról. Színben sem az igazi, kicsit ütött kopott is, de remek felújító szakembereink segítsége mellett nem volt kérdés, hogy le kell csapni rájuk!

Az átmázolás glettelés nélkül történt, így a szék magán hordozza az idő nyomait.

Közeli kép a faragott lábakról.

A kárpitoshoz már kibelezve érkeztek a székek. Elbújt közöttük egy másik ügyfelem széke is.

Hipp-hopp, már készen is vannak a gyönyörű székek.

Az eredeti székek technológiáival felújított új székek szemből.

A szegecselés, mázolás, szövet közelről.

A székek közelről.

És végül a székek végső helyükön az átmázolt paddal és a fehér, faragott lábú KARE asztallal. Ha elkészül a lakás pár hét múlva, lefotózom az egészet és felteszem a blogra!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban