Blog

Türkiz hálószobák

A türkiz nagyon jó választás lehet egy hálószobába. A hálószoba az a szoba, ahová pihenni vonulunk vissza, ez a szín pedig legtöbbünkben a nyarat, nyári égboltot, tenger színét, nyaralást, pihenést idézi fel. Szerencsére a türkiznek számtalan kék, zöld, közepes, világos vagy sötét tónusú árnyalata van, így nem kell attól tartanunk, hogy túl hideg, túl meleg, túl vidám vagy éppen túl sötét, esetleg világos lesz a végeredmény. Válasszuk nagy mennyiségben azt az árnyalatát, mely  hosszú távon a relaxációt biztosítja számunkra, ezen kívül pedig vegyük körbe semleges színekkel és pár apró kontrasztot adó vagy épp kiegészítő színnel türkizünket, így a várt hatás nem marad el. A gyűjtemény képei segítségül szolgálnak az ideális egyensúly eléréséhez vérmérsékletünktől függően.
A bejegyzés folytatásában a Coloroid színrendszer egy-egy színcsőrét láthatjátok majd türkiz kék és zöld árnyalatokkal, továbbá sok-sok szép enteriőrfotót, amiből inspirálódhattok otthonotok berendezésénél. Ha pedig nem boldogultok, csak keressétek fel design stúdiónkat!

A türkizek nem könnyen behatárolható színek, hiszen pont a kék és zöld határán foglalnak helyet. A Coloroid színrendszer A56-os színezetű színcsőre tartalmaz türkiz kékeket és az A60-as pedig türkiz zöldeket. Vannak olyan árnyalatok, melyeket vájt szeműek is nehezen tudnak besorolni a két kategóriába. Ilyenkor a legegyszerűbb azt mondani, hogy amit látunk: türkiz.

És most következzen a válogatás a számtalan türkiz kék és zöld színeket tartalmazó hálószobából. Néhol nagyobb mennyiség van jelen, néhol épp csak jelzésértékű, egyes enteriőrökben pedig izgalmas, merész színekkel áll kontrasztban. Láthatjátok majd, hogy a zöldekkel, sárgákkal, narancsokkal, vörösekkel, lilákkal és kékekkel is remekül mutatnak a türkizek, ha megtaláljuk a helyes arányokat és eltaláljuk a színek telítettségét, világosságát. Természetesen a semleges színek körében pedig ő a főszereplő: a szín.

Forrás 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban