Blog

Referencia: színterápiás relax szint

Az elmúlt hónapokban sok más feladat mellett egy budapesti családi ház pinceszintjének kialakításán dolgoztunk. A tulajdonos azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy tervezzünk neki egy olyan alagsori helyiséget, amely alkalmas házimozi szobának, bulizásra, vagy egyszerűen csak elvonulásra, pihenésre, feltöltődésre. Utóbbiakat a helyiség melletti szauna és zuhanyzó is nagyban segíti, amelyek már készen voltak, így adottságként kellett kezelnünk. A pinceszint korábban 2 ízben is beázott, így először egy alapos utólagos szigetelést kellett elvégezni, amely injektálásos módszerrel történt. Ezután pár hónap tesztüzem következett, és mivel újabb beázás nem jelentkezett, ki lehetett alakítani a végleges állapotot, ehhez kértek fel minket. Az igény az volt, hogy modern legyen, fiatalos, tökös, ne túl harsány, de legyen benne lila, kék, zöld, barna, arany és hoppá! A következő tervek szerencsére annyira elnyerték ügyfeleink tetszését, hogy hamarosan el is készülnek a kivitelezéssel.

Sikerült rábeszélnünk a ház urát, hogy az egész pinceszintet kezeljük egységként és még a meglévő burkolatok cseréjét is bevállalták, aminek a megfelelő színharmónia kialakítása miatt nagyon örültünk. A megtervezendő helyiség téglalap alaprajzú, melynek egyik hosszú oldalán csatlakozik az előtér ahonnan a kazánház, a zuhanyzó és a szauna nyílik, a másik oldalon bevilágító ablakok vannak. Az egyik rövid oldalra kellett tervezni a vetítővásznat és a TV-t, a másik rövid falra került a kanapé, a kivetítő és némi tárolóhely. A szauna falán meglévő falfülkét is hasznosítottuk, ide a hifiberendezés került a dekorációnak is beillő lámpatesten kívül. A buli-funkció helyigénye miatt a bútorozás minimális, csak egy pihenőszék kapott helyet a kanapé és a dohányzóasztal mellett.

A padlót a meleg hangulat érdekében padlószőnyeggel borítottuk be, az előteret pedig színben harmonizáló lapokkal burkoltuk, a kettőt kavicsburkolattal kötöttük össze a falátvágásnál, ami az oszlopokra, áthidalóra is felkúszik. A bevilágító ablakok alatt elhelyezkedő radiátorokat festett perforált lemezzel takartuk el, így a fűtési funkció is működik, és esztétikailag sem zavaróak a fűtőtestek. A falakat a kívánt színek harmonizáló árnyalataira festettük, a hoppá! érzést pedig a falra kerülő graffiti hozta meg az egész családnak.

A tulajdonos nem akart sok világítást, mivel sem a mozi, sem a buli, sem a pihenés nem igényel nagy fényt, ezért csak a falak mentén körben kialakított gipszkarton dobozolásba kerültek spotlámpák, a radiátortakaró felső részébe pedig padló-ledek. A hangulat érdekében egy RGB módban programozható ledes színváltós hangulatvilágítást is beterveztünk, ami tökéletessé teszi mind a buli, mind a relaxációs funkciót, utóbbi esetben színterápiára is alkalmazható.

A szoba annyira jól sikerült, hogy a nagyobbik fiút már a félkész állapot óta alig lehet onnan kirobbantani!

A következő képek csak egyszerű renderek, mivel az ügyfél nem kért fotóminőségű látványterveket, de a lényeg jól látható.

Színterápia ON üzemmódban.

A már majdnem kész végeredményt látva ügyfeleink annyira fellelkesültek, hogy felkértek minket a ház emeleti szintje és az ott elhelyezkedő privát területek építészeti és belsőépítészeti bővítési lehetőségeinek vázlatterv szintű megtervezésére.

A vázlattervek el is elkészültek, sőt már a kiválasztott verzió is szinte véglegessé vált építészetileg, így hamarosan ezeket is közzéteszem. Ha a kivitelezési árajánlatok megfelelőek lesznek, akkor kezdődik a ház bővítése és a teljes belsőépítészeti tervezés.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban