Blog

Kalóz téma a gyerekszobában

Pénteken mutatjuk be kisfiam kalóz témájú gyerekszobáját, ehhez szeretném a mai bejegyzésemmel megalapozni a hangulatot ezekkel a kalózszobákkal. (Azóta a szoba elkészült, a róla készült bejegyzés sok képpel  itt látható. A lányunoka testvérnek tervezett kalóz szoba képei pedig ebben a bejegyzésben tekinthetők meg.) Rengeteg képet találtam természetesen, hiszen a kis srácok igen nagy százaléka kedveli ezt a témát, de csak párat mutatnék meg közülük. Ami miatt rájuk esett a választás az, hogy vagy teljes összhang uralkodik bennük vagy nagyon különlegesek valamely részletük miatt.
A mi szobánk ezeknél jóval visszafogottabb lesz, mert nem szerettük volna annyira hangsúlyossá tenni a témát, hogy aztán hamar megunható legyen és emiatt egy év múlva mondjuk gördeszkás, vagy űrlényes hangulatúra kelljen átalakítani. Nézni viszont szívesen nézek ilyen tematikus szobákat, remélem Ti is!

Ez a szoba a falburkolata miatt szinte már teljesen olyan, mintha egy hajó kabinjában lennénk. A polcos, fiókos hajóágy különösen tetszetős, de nagyon jópofa a hordó, a vasmacska, amin át lehet esni, a halászháló és a kör alakú álablak is.

Ez a szobácska érdekesen latin amerikai hangulatúra sikeredett, de ha 6 éves kisfiú lennék, biztos szívesen aludnék itt.

Ilyen, amikor egy boltban megvásárolható a kalóz téma teljes spektruma. Mivel a színek visszafogottak, így viszonylag könnyen emészthető ez a sok kalózos tárgy.

Lehet kimondottan vidám is egy kalózszoba, ráadásul gyári termékekkel.

Az elmaradhatatlan klasszikus piros-fehér-kék hangulat, igazi evező lapátokkal, művasmacskával, tükörrel, haranggal és óriási falmatricával.

Még egy piros-fehér-kék hangulat. Itt a kalózszellemről csak az ágynemű mintája árulkodik.

A következő kalózszoba képei bár nem túl nagyok és nem is igazán élesek, azért az így is látható rajtuk, hogy egy ötletes falfestéssel, igazi kalózfigurákkal a falon, az ágyon és a hordón már önmagában is különleges hatást eredményeznek, de még ha a plafonra festett térképet is hozzávesszük a listához, akkor azt kell mondjam, hogy nekem ez a szoba lett a kedvencem. Nincs tele sablon dolgokkal, szokásos kalóz és tengerész tárgyakkal, a végeredmény mégis vitathatatlanul jól sikerült.

A végére hagytam Steve Kuhl designer által tervezett szobát, amiben ugyan vannak olyan részek, amik miatt az igazi harmónia érzése nálam elmarad (terméskő, bútorok), de alapvetően azt kell mondja, hogy nagyon ötletes, minden elismerésem a tervezőé.

Forrás 0,1,2,3,4,5,6

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban