Blog

HÉTVÉGI HÁZ: ultramodern ház üregi nyulaknak

Itt a hétvége, itt a HÉTVÉGI HÁZ!
Mivel a nyúl a téma a héten, ezért én kerestem és kerestem, de nem találtam nyúl alakú házat. Valószínűleg jobb is. Viszont van itt egy, ami ugyan nem nyúl alakú, de ha az üregi nyulak modern házban laknának, akkor az bizony ilyen lenne. Félre ne értsetek, nem szeretném elviccelni a dolgot, de nézzétek el nekem: jön a Húsvét, jönnek a nyulak!
Ez a ház csodaszép, már a múlt hét csütörtöki színes posztomban is megemlékeztem róla egy olvasónknak köszönhetően, aki ebbe a lakásba tudta elképzelni az általam szín elemzett szőnyeget. Mivel különleges épületről van szó, úgy gondoltam, hogy nem intézhetjük el egyetlen egy képpel. Nézzük meg, mi is történik akkor, ha két iglu találkozik!

A RYRA studio által tervezett Barin Ski Resort mindössze 1 km-re fekszik a Teheráni sípályától, a Shemshak-tól. Formáját az eszkimó kunyhók jégtömbökből történő építkezése, a folyók sziklába vájt mintázata, színeit a téli táj ihlette. Kicsit olyan az épület, mintha Zaha Hadid és Marcel Wanders inspirálta volna az iráni tervezőket, de az is lehet, hogy ezt a lenyűgöző 80 nm-es épületet teljesen maguktól ötlötték ki. Amit a legjobban szeretek ebben benne a lila ágyneműn kívül, az a szpot lámpák elszórása a rétegeken és a konyha burkolatváltása.
A tervek szerint az épület maga szögletes, így elég sok a légköbméter veszteség a beltér lekerekítéseiből adódóan, de az elveszett, tágas, hagyományos térélményt egy különleges vizuális élménnyel sikerült kiváltani. Így olyan, mintha a föld alatt lennénk, hóba zárva.
Kíváncsi lennék, hogy a klausztrofóbok milyennek látják, hogyan éreznék magukat benne?

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban