Blog

Tetris házak az OFIS-tól

Tagnapi bejegyzéseim elejéről lemaradt, hogy:
VÉGRE PÉNTEK.
Ez annyit jelent, hogy az egész heti kemény munka lezárásaként általában ilyenkor majd valami saját élménybeszámolóval, munka bemutatásával, egyéb személyes cikkel jelenek majd meg.
A hét megkoronázásaként pedig a:
HÉTVÉGI HÁZ következik, amelyben mindig szép, különleges, egyedi épülete(ke)t, enteriőr(öke)t mutatok majd be.
Az OFIS építésziroda 2 munkája az e heti tetris őrületem lezáró akkordjai. 2 különleges tetris videojáték ihlette épület, amelyek közül az egyik a színekkel, a másik a plaszticitással operál. Az épületekről bővebben a folytatásban olvashattok.

Ezek a minőségi szociális lakások 2007-re készültek el Ljubljanában, Szlovéniában. Az épület 4 emelet magas, 58 méter hosszú és 15 méter mély. A lakások a forgalmas autópályára néznek, ezért a 30 fokos elforgatás mellett döntött a tervező, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a lakások élhetőbbek legyenek, mindazonáltal a homlokzatnak is jót tett ez a fajta játékosság. Az épület energiatudatos, így a lakók költségei alacsonyak. Ez egyrészt az épület gépészetének, másrészt építészeti megoldásainak is köszönhető.

Ez az ugyancsak Ljubljanai épület eredetileg barokk és a városközpontban található, ezért a tervezőknek komoly erőfeszítéseket kellett tenni, hogy a városi tanácson keresztül verjék tervüket. A tervezőknek 3 alapvető feladata volt. Egyrészt az eredeti homlokzat megőrzése, másrészt a ráépítés luxus minőségének biztosítása, harmadrészt pedig a statikai nehézségek leküzdése. Ez utóbbit acéltokos keretszerkezetekkel és a nyílászárókkal történő kikönnyítésekkel érték el az új részen.
Az én szemem a barokk épületrész felújítását is igényelte volna, ha már luxus ráépítésről van szó, de ne legyünk telhetetlenek. Lehet, hogy a nagyobb kontraszt miatt mutat ilyen jól ez az épület.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban