Blog

HÉTVÉGI HÁZ: hófehér, ablaktalan minimalista ház Portugáliában

A lisszaboni Aires Mateus & Associados építésziroda egy portugál kisváros, Leiria külső részére tervezte ezt a hófehér minimalista épületet. A befelé forduló ház kívülről úgy tűnik, hogy semmi fényt nem enged be magába, de ez nem így van. Sikerült olyan bravúrosan becsalogatni a fényt az épületbe, hogy mind e közben a kíváncsi szemeknek nem engedi láttatni a lakókat és környezetüket. Látható üvegfelület csak az épület egyik homlokzatán van, további fény pedig a tető bemetszésén keresztül jut be egy belső udvaron és 3 további lesüllyesztett átriumon keresztül az épület sarkain.
Az épület nem csak csodaszép, de izgalmas is, ráadásul olyan anyagokat és technikai megoldásokat vonultat fel, melyek még napjainkban is kuriózumnak számítanak. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert nap, mint nap egy ilyen házat láthatok az ablakomból, viszont az is igaz, hogy a mi szürke házunkkal ellentétben azon az épületen meglátszik, hogy az uralkodó szélirány útjába esik, főleg a tetején. Aki tehát fehér épületre adja a fejét előtte mindenképpen tapasztalja ki, hogy merről fúj a szél és mennyi port hoz magával.

Forrás

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban