Blog

Lakáskultúra élőben 2011

Mivel úgy is mindenki „hosszúhétvégézik”, így nem törtem össze kezem-lábam, hogy a pénteki élményeimet azonnal szavakba öntsem, de túl sokáig sem szeretném húzni a dolgot, nehogy teljesen aktualitását veszítse a dolog. Aki nem tudott kimenni, de mindenképpen érdekli, hogy mi mindent láthatott volna, annak még örömet szerezhetek megkésett bejegyzésemmel.
Szerencsére más cégek vonultatták fel termékeiket, mint a Lakástrenden és a Konyhakiállításon, így nem feleslegesen mentünk el megnézni a kiállítást. Mivel most Ali babával voltunk, örömmel konstatáltuk, hogy 2 óra alatt körbe lehetett rohanni, mert nem is bírta volna tovább a kiscsaj.

A nyitóképen egy fürdőszobai kiegészítőket forgalmazó cég standja látható. A silentdesign legbájosab termékei a színes, fürdőszobai műanyag garnitúrák voltak.

Mint a mellékelt ábra mutatja, nem csak a lakberendezés körül forgott a világ a SYMA csarnokban. Volt itt Saab autó bemutató, kolbász, tészta, mézeskalácsos és még sorolhatnám. A jobb alsó képen a legkacifántosabbra faragott és legfényesebbre lakkozott bútorok vannak, amiket valaha láttam.

Köszönet az ibd stúdiónak a belépőkért és a padlóért, tapétáért, amit anno náluk vettünk és amiken nap, mint nap járunk és amikben gyönyörködünk. Végre kavicspadlót és kavicsfalat is betervezhettem valakinek. Remélem lesz folytatás! A jobb alsó képen környezetbarát, feketére festett cukornádból domborított tapétát láthatunk. Félelmetes, miket ki nem találnak manapság. Egyébként a mosdó sem volt semmi és a jobb alsó képen látható, strasszokkal kirakott ruhásszekrény sem.

A Blanco standja visszafogott eleganciáról tanúskodott, akárcsak a cég termékei úgy általában. A bal alsó képen fényárban úszó szelektív szemeteseket láthatunk.

A smeg standján a dekoráció is nagyon klassz volt, de természetesen a gépeik is lenyűgözőek. A látvány mosogatógépük Ali babát is meghatotta.

A Cardo standja leginkább egy fehér halgerinchez hasonlított, amihez kék uszonyok is csatlakoztak különféle funkciókkal. Nagyon ötletes volt.

A TFK ELEKTRONIK KFT standját egyszerűen nem tudtam lefotózni, hiába vártam, hogy egyszer majd elfogynak előle az emberek. Bár termékeik zömében műanyagból vannak, a színviláguknak köszönhetően nagyon is el tudnám képzelni őket bárhol, bármilyen enteriőrben vagy kertben. A jobb oldalon látható sárgászöld-pink kaspó a személyes kedvencem lett.

A ThermoShield egy nagyon ötletes kültéri és beltéri hőszigetelő festék. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A középső képen az anyag összetételét vizsgáljuk a kollégával, az alsó képen pedig a festék rugalmassága nyert bizonyítást. Akit bővebben érdekel ez a rendszer, mindenképpen látogasson el a weboldalukra, megéri!

Az elektromos szerelvények között is találtam egy-két csemegére. Idén legjobban a Chorus ovális art családja nyerte el a tetszésemet, melyeket a VILL-IMPEX KFT forgalmaz.

A bticino intelligens termékei meseszépek voltak. A robotház standján futottam össze velük.

Egy apró ficak jutott idén a (less)led lámpáknak, pedig többet érdemelnének. A hónap végén megyek led továbbképzésre. Már kíváncsian várom, hogy tisztán lássak led ügyben. Vajon mit tudnak a legújabb fejlesztések és mennyire megfizethetőek?

A Pavlovics standja idén nem volt olyan luxus hangulatú, mint tavaly, de volt egy-két szép darab kiállítva. Pár szép huzat, egy-két strassz gomb és máris különleges bútor terpeszkedik a nappalinkban.

A loft interior standját nagyon elhomályosult a tekintetem a csodaszép tömörfa holmik láttán. Kedvencem a második kép. A stand termékeinek szögletes vonalait az mlamp vicces lámpái oldották. A jobb alsó képen látható sarkot pedig a Marrakesh egzotikus csecsebecséi tarkították.

Az Androméda fürdőszoba szalon standja az én szememnek már befogadhatatlan volt, annyira csillogós, színváltós és zizi volt, de sok érdeklődőt oda vonzott ez a szín kavalkád, tehát a cég a célját elérte kissé harsányra sikeredett standjával.

Ezen a képen a magisso mágneses mosogatórongy tartója látható. Funny!

Szeretem a szép, régi cserépkályhákat, itt mégis a piros-fekete retro darab fogott meg, ami rendesen kilógott a sorból.

A FAB color standja már tavaly is nagyon ízléses volt, kis mérete ellenére és ez idén sem volt másképpen.

A HALLTEX utólagos, belső hő- és hangszigetelő burkolatai Ali babának is nagyon tetszettek, nem csak az anyukájának.

Az oscar kőszalon vetekszik az Antolini érzéssel. Nem csoda, hiszen szoktak együtt dolgozni, de jó tudni, hogy az oscar cég magyar! Professzionális volt a standjuk!

Végül pedig a BEFAG parketták forgalmazóinak szeretnék külön köszönetet mondani. Ha ők nincsenek, hazáig sincs csönd a kocsiban. Éljenek a csörgő-börgő-zörgő repiajándékok!

Képek: Hujber-Nagy Aletta

TOVÁBBI KIÁLLÍTÁS BESZÁMOLÓK:

2013 Konyhakiállítás

2012 Design+

2012 Design+ – kedvenc standom

2012 Construma – otthon design

2012 Lakáskultúra élőben

2012 Konyhakiállítás

2012 Lakástrend

2012 Lakástrend – kedvenc stand

2011 BNV – ruhás standok

2011 BNV

2011 Construma

2011 Lakáskultúra élőben

2011 Konyhakiállítás

2011 Lakástrend

2010 BNV

2010 BNV – kedvenc stand

2010 Konyhakiállítás

2010 Construma

2010 Lakáskultúra élőben

2010 lakáskultúra élőben – kedvenc stand

2010 Lakástrend

2010 Lakástrend – kedvenc stand

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban