Blog

Másodikok a Lánchíd-ON

Másodikok a lánchíd-ON! Nagy nap volt a tegnapi. A Lánchíd hotel konferenciatermének dekorálására korábban kiírt pályázat eredményét a tegnapi nap folyamán hirdették ki, és az előkelő második helyezést szereztük meg Zai Vikivel közös tervünkkel!
A pályázat témája az On irodai székre épülő installáció volt a Lánchíd Hotel rendezvénytermébe, mely a szék fő tulajdonságát, a teljesen szabad mozgást mutatja be.
E-mailben az Europa Designba invitáltak minket kettőre, ahova kivételesen pontosan érkeztem, majd sikerült fél óra késéssel megérkeznem a Lánchíd hotelbe, ahol a rendezvény valójában volt… Lihegve, átfagyva, de végül is célba értem és prezentáltam a tervünket. Mint kiderült, ide már csak a legjobb ötöt hívták, így érthetővé vált, miért hívták Vikit 14.07-kor, hogy hol maradunk ennyi ideig. Viki sajnos nem tudott jönni, mert a kislánya megbetegedett, így nekem kellett nyakamba vennem a várost és tartanom a frontot.
Bár nem nyertünk, de a mágnesfalas céggel sikerült jó kapcsolatot kiépítenünk, így remélhetőleg a későbbiekben tudunk majd enteriőrökbe vagy közösségi terekbe tervezni hiperszuper grafikákat, montázsokat és tárgy kollázsokat.
A bejegyzésben megtaláljátok a teljes dokumentációt sok-sok képpel!

Hogy mit ajánlottunk mi?

Egy hófehérre festett üres mágnesezett falat, amire tehetünk tapétát, matricát és 3D-s plexi tárgyakat is! Bármit, ami a a rendezvényhez, évszakhoz, alkalomhoz illeszthető! Minden tőlünk függ!

A sors iróniája, hogy a zsűri vélhetőleg nem olvasta el a pályázati anyagot, mert az egyetlen kifogása Fónagy Dórának a tervünkkel kapcsolatban az volt, hogy túl dekoratív, de azt elismerték, hogy a leginnovatívabb a mi pályamunkák volt.
Kérdés, hogy kinek, mi a dekoratív!

Legszívesebben a Lánchídba vertem volna a fejemet távozóban, de okultunk az esetből: a következő pályázatnál kevés duma, sok önmagáért beszélő kép mindenről, még arról is, ami számunkra triviális, hiszen heteket ül az ember egy ilyen pályázat felett és eközben elfelejti azt, hogy a pályázatát igazából csak ő látja át kristálytisztán, és azt is, hogy ennek a sok munkának a sok szövegét szinte sosem olvassák el, egyrészt idő hiányában, másrészt mert az emberek a képeket szeretik nézegetni, mert egy kép mindig többet mond és izgalmasabb, mint egy féloldalas koncepció leírás.

Nem baj, legközelebb elsők leszünk, megbeszéltük Vikivel!

Csináltunk egy tablót arra az esetre, ha csak kivonatolva kell bemutatni a koncepciót a zsűrinek és a nézőknek, vagy ha esetleg kifüggesztik a falra az összes tervet és egy lapon minden rajta kell legyen, ami fontos és érdekes a tervvel kapcsolatban.

És most következzen a leadott anyag!
Ez a nyitókép. Megismeritek mi ez? Igen, ez maga a hotel pixelesítve.

A koncepció. Nagyítókat elő!

A kivitelezés és a költségbecslés az üres falra, a tapétára és a matricákra vetítve, tételesen lebontva, így igény szerinti összeállításban rendelhető bármi:

Következzen pár ötlet, hogy mi mindent lehet kihozni egy fehér falból, egy jópofa tapétából és a szék sziluettjének sorolásából létrejövő mintákból:

Igen, a hópihék is mind székekből állnak össze  téli rendezvényekre ideális hátteret nyújtó képekké.

Ötlet a füstmentes világnapra, bőrtáska konferenciára, színszakértői konferenciára, és a gyorsulás világnapjára (a nagy szürke székek a kis fekete fehér képek műárnyékai):

Háttér ötlet a Star wars trilógia hetedik részének bemutatkozó estjére (az űrhajók 2 talpukkal egymásnak fordított szék matricából állnak):

Megmutattunk 4 szolidabb, de tapétázott, matricázott megoldást, prezentálva ezzel, hogy mi mindent lehet kihozni ebből az ötletből és hogy ezek az installációk hogy fognak kinézni térbe állítva:

Ez pedig 4 nem szolid változat:

Itt pedig a csodaszép doksi hátlapunk látható:

Okleveleink olvasható méretben. Jobb lett volna, ha az I. hely áll rajta, de így is szép eredmény és a Bécsi kirándulásra így is hivatalosak vagyunk a legjobb 5-tel! Gratulálunk magunknak! Igaz Viki?

Belsőépítész tervező: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

Köszi Viki, köszi Péter (agbs.hu)!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban