Blog

Első filmforgatásom – made by Quattro Mobili

Nem tudhatom, hogy közületek hányan voltak már filmforgatáson a kamerának az innenső végén, de biztosan állíthatom, hogy az egy sokadik dimenzió. Az ember persze izgul, de azt gondolja, hogy majd legyőzi izgalmát és csak egyszerűen odateszi magát, hiszen végül is csak beszélni kell, az ügyfelekkel meg egyébként is ezt tesszük nap mint nap. A gyakorlat azonban egész más. Lehet, hogy a kései óra miatt, lehet, hogy azért, mert az elmúlt 9 hónapban nem adatott meg a napi 8-9 óra alvás éjjelente, de azt határozottan állíthatom, hogy félelmetes egy dolog az a kamera, aki minket örökít meg az utókornak. Hát tudjátok, én még a nevemet sem tudtam kimondani eleinte, pedig általában azért az menni szokott. Minden esetre nagyon izgalmas és felejthetetlen élmény volt, ezúton is köszönöm a Quattro Mobilinek a lehetőséget és hogy engem választottak szakértőjüknek! Persze mindenki vigasztalt, hogy ő legalább annyira szétstresszelné magát mint én, de nem bánom, hogy ezt is kipróbáltam, hisz ki tudja, lehet, hogy jövő héten a tv deko-nak kell interjút adni és akkor legalább már tudom, mire számítsak…

Szakértői feladataim rögtön a kiválasztásom után máris 3 videó film leforgatásával kezdődtek. Nem bántam volna, ha előbb a facebook-os válaszadással kezdjük az együttműködést, de egyből fejest kellett ugorjak a mély vízbe, hogy a facebook-olás már a videókkal kezdődhessen. 2 délelőttöt tudtam a felkészülésre fordítani, amit a Quatro Mobili budaörsi áruházában töltöttem és össze-vissza rohangálva az áruházban lefotóztam mindent, amivel az alant látható, rendező által kiválasztott enteriőr részletet 3 féle, egymástól jelentősen különböző stílusban tudom majd berendezni. Miután lefotóztam és az áruház vezetőségével megosztottam választottjaimat képét, kaptam 3 csinos kis bevásárló kocsit, amiket teleraktam a 3 leendő hangulat tárgyaival, majd berendeztem a 3 hangulatú enteriőrt és le is fotóztam, hogy másnap, a forgatáson ne kelljen elölről kezdeni, ne ott várjon rám mindenki. Akkor még nem is sejtettem, milyen sokan lesznek…

Emitt a szeglet, amit otthonossá kellett varázsoljak 3 különböző hangulatban. A háttérben látható nappalit kitoltuk a látómezőből és hálószobát rendeztünk be helyette. Nagyon örültem, hogy ezt a részt választottuk, mert a szürkésbarna bútorok pillanatnyilag a kedvenceim, hiszen szinte bármilyen színt tudunk hozzájuk passzítani, biztosan harmonikus lesz a végeredmény, nem beszélve arról, hogy az egész áruházban hasonló padló van letéve, ami remek választás volt, hiszen bármilyen bútorcsalád jól mutat rajta.

Emitt meg pár fotó látható a kiválasztott tárgyakról és azok környezetéről, hogy lássátok, milyen csinos kis cuccok közül tudtam választani. Ők lettek a főszereplői a kisvideóknak.

Ebbe a képkeretbe hoztam otthonról egy képet, ami pont bele illett. Az újszülött kislányom talpa és akkor 6 éve kisfiam keze látható a fotón. Ezekkel a családi fotókkal egyébként elég könnyen és hamar tehetjük otthonossá, meghitté a lakásunkat.

Forgatás előtt még bevittem 3 öltözetet, hogy jól mutassak mind három enteriőrben. Meg kellett állapítsam, hogy jól döntöttem, mindegyik remekül passzolt a kiválasztott kiegészítőkhöz. Meg is dicsértek a többiek, hogy magamtól ilyen eszembe jutott, de azt gondolom, hogy egy exruhatervezőtől ez a minimum, ami elvárható.

1. ENTERIŐR PRÓBA:

2. ENTERIŐR PRÓBA:

3. ENTERIŐR PRÓBA:

Érkezésem után egy laza sminkelés és fodrászkodás következett.

A hajtépés pillanatai.

1. ENTERIŐR ÉLESBEN:

A hangsúlyos lila falat a videóban az enteriőr színéhez igazították, így egy nagyon kellemes monokróm képet kaptunk, ahol minden törtfehér, szürke és barna.

Az 1. enteriőrről készült videót itt láthatjátok.

2. ENTERIŐR ÉLESBEN:

Itt különösen jól mutatott a lila fal, tökéletes lett az összhang. A fotóimon egy kicsit torzultak a színek, de élőben többen szívesen beköltöztünk volna.

3. ENTERIŐR ÉLESBEN:

Forgatás közben.

A hecc kedvéért lefotóztam a keményen dolgozó stábot is, ki tudja, mikor látok ilyet legközelebb. Mindenhol kamera, fény, derítés, kábel, cuccok…

Hajnal tájban már kicsit pilledtek emberek itt-ott.

Reflektorok minden mennyiségben.

Holmik minden mennyiségben.

A lepedő mögötti rész volt a raktár, innen vittem be a tárgyakat a csupasz enteriőrbe és rendeztem be, amit aztán a videón gyorsítva láthattok.

Kiürült bevásárlókocsi és rengeteg csomagolóanyag, amit a főszereplőkről hántottunk le. A gyertyáknak még lesz szerepe itt a blogon, ha minden simán megy. Elvileg megnyerheti majd őket egy szerencsés olvasóm, ha elég ügyesen nyomkodja a tetszik gombokat és jó időben, jó helyen kommentel.

A lányokkal kis ügyesen gyártottuk a súgópapírokat, hogy az egyébként sem rövid forgatás ne nyúljon még hosszabbra. Nagy segítség volt, köszi csajok így utólag is!

Súgópapírok beüzemelés után.

És a végére egy hangulatkép.

Nagy élmény volt és igyekszem felnőni a feladathoz, hogy ha legközelebb ilyenben lesz részem, ne 14 csapóval kelljen felvenni a 3 videó 9 jelenetét! 🙂

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban