Blog

2011 divatszíne a lonc

Tavaly december 8-án tették közzé, hogy 2010 divatszíne a türkiz, idén egy nappal később következett ez be.
2010 december 9-én Carlstadt-ban bejelentették, hogy a jövő év trendszíne a lonc lesz.

Az idei és jövő évi trendszínekről készült összefoglalót a folytatásban olvashatjátok.

2010 januárjában közzétettem itt a blogon a 2010-2011-es lakáskultúrában használatos divatszíneket és az idei türkiz után, ezeket a színsorokat nézve nem feltétlenül az ugrott be, hogy 2011 színe a lonc lesz, de miután elolvastam a PANTONE hivatalos közleményét, úgy éreztem jól döntöttek a színszakértők.

Az ok, amiért erre a színre esett a választás: a loncszín energikus, bíztató, felemelő, dinamikus, stressz oldó. A színhez kapcsolódó finom illat emlékeztet a gondtalan napokra, a tavaszra és a nyárra. Ez a feltűnő, szemet gyönyörködtető árnyalat egyaránt jól mutat a férfi és női ruházaton és a lakberendezésben. A loncszín válasz a világválságra, mely még mindig nem szűnt meg fölénk tornyosulni.

2010 divatszíne a türkiz volt.

A 2010-2011-es lakáskultúra 4 hangulat köré csoportosul.

Bővebb információ és képanyag a vissza az alapokhoz hangulatról itt.

Bővebb információ és képanyag a szabad önkifejezés hangulathoz itt.

Bővebb információ és képanyag a klasszikus újjáéledése hangulathoz itt.

 

Bővebb információ és képanyag a műanyag kultúrához itt.

Az érdekesség annyi színszakértői szemmel nézve, hogy a PANTONE hivatalos oldalán ez a kép látható, de közvetlenül utána ott vannak a nemzetközileg is elismert színrendszerekben használatos színösszetevők is, melyekkel a szín elvileg beazonosítható, de érdekes módon mind más egy picit. De sebaj, így legalább nem egy árnyalatra korlátozódik a hajsza a lakberendezési áruházakban felkutatásra kerülő kiegészítőkkel kapcsolatban. Szóval hajrá mindenki, aki szeretné a trendeket követni! Dekoráljunk loncszínnel 2011-ben!

A szövetminta megtalálható a Deco-Design oldalán itt.

 

Reméljük 2011-ben nem csak papíron, hanem a gyakorlatban is találkozhatunk majd ezzel a színnel, mert ha lépten-nyomon ebbe botlunk majd, talán tényleg jobb lesz egy kicsit a világ és ha jobb nem is, vidámabb mindenképpen.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN:

Az év színe 2016-ban a Rose Quartz és a Serenity

Az év színe 2015-ben a Marsala

Az év színe 2014-ben a Radiant orchid

Az év színe 2013-ban az Emerald green

Az év színe 2012-ben a Tangerine tango

Az év színe 2011-ben a Lonc

Az év színe 2010-ben a Türkiz

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban