Blog

Black&Decker – Praktiker barkácsmester verseny országos döntő 2010

Néhány héttel ezelőtt meséltünk az országos barkácsversenyről, melybe teljesen véletlenül botlottunk bele, s melynek budaörsi fordulóját megnyerve bejutottam az országos döntőbe.
A nagy eseményre hétvégén került sor a Praktiker bécsi úti áruházában. 20 Praktikerből 19 nevezett, mert a 2 székesfehérváriból egy nem indult. A versenyre kezdésig csak a mester utcai áruház nyertese nem ért oda, így 18 induló volt a mezőnyben.

Már a parkolóban is látható volt, hogy valami lesz.

A bécsi útiPraktiker felé menet.

A verseny helyszíne.

A robogók. Ezekből választhatta az egyiket a második helyezett.

Próbálom megbecsülni a vágandó darab hosszát.

A csavarbehajtás helyszíne.

Sablonvágás helyszíne.

Itt kellett levágni a 200 g-os gerendadarabot.

Büfé a verseny előtt.

A döntő mezőnye.

A hölgyek sorsolták a sorrendet.

Ez volt a lényeg. Alex szerette volna látni apát verseny közben. Gyors voltam, de nem eléggé.

Alex drukkol, hogy jól becsüljek. Sajnos ezúttal kicsit túlvágtam magam.

A mérés: 217 g. Kb. 8 cm-t kellett volna vágni a 8,8 cm helyett, amit én becsültem. Sűrűbb volt a fa, mint az átlagos.

Alex nézi, ahogy körülrajzolom a sablont.

Dolgozik a fűrész.

Checkpoint. Na ez jól sikerült.

Az eredményeim. Az 5 csavar behajtása 14,43 sec alatt történt, a 6szög kivágása pontosanra sikerült, 200 grammos fadarab helyett 217 grammos keletkezett.

Végül 18-ből 8. lettem.

A harmadik helyezett egy hölgy! Igazán nagy dolog. Szívből gratulálunk neki! Ha még hiányzik szerszám a kamrából, azt most pótolhatja.

A fiatalember olyan gyors mozgású volt, hogy még lefotózni sem lehetett. Második lett. 199,5 grammos fadarabot fűrészelt!

Kisfia a fekete motort választotta. Gratula, reméljük vigyáz magára az úton!

És a győztes. Nagyon profi volt, neki is gratulálunk, és kellemes nyaralást kívánunk a családdal! 9,76 sec alatt hajtotta be az 5 csavart! Próbáljátok ki otthon, szinte hihetetlen!

Összességében jó móka volt. A versenyzők többsége tényleg nem a nyereményért érkezett, pedig sokan akár 2-300 km-t is utaztak. Ezúttal tényleg a részvétel volt a lényeg, bár volt olyan is, aki külön gyakorolt a versenyre. A versenyzők zöme igazi amatőr volt, és tényleg milliméterek, tizedmásodpercek és grammok döntöttek, nagyon szoros volt a középmezőny. A győztesek kiemelkedően teljesítettek és mindenképpen megérdemelten vitték haza a díjakat.

Nekem pedig az volt az igazi nyeremény, hogy Alex drukkolhatott nekem és büszke lehetett az apukájára, hogy ott volt a döntőben. 🙂

Ha jövőre is lesz hasonló verseny, akkor csak ajánlani tudom barkácsoló kedvű olvasóinknak a részvételt!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban