Blog

Lila konyhák

A mai, kétszázadik összeállításom anyaga jó ideje gyűlt, de tegnap úgy éreztem, hogy megérett a közzétételre, mert azt hiszem, hogy éppen elég sokféle lila konyhát sikerült összegyűjtenem ahhoz, hogy mindenki eldönthesse, akar-e ilyet látni az otthonában vagy másnak az otthonában, avagy sem.

A nyitóképnek az az érdekessége, hogy remekül prezentálja, hogy a lila leginkább fehér társaságában mutat jól, de jól áll neki még a szürke, az ezüst, a fekete és néhány fa is.
Ezenkívül arra is jó, hogy megmutassam rajta, hogy a lila egy konyhában lehet a falon, lehet a bútor színe, lehet a szőnyegé, vagy akár a kiegészítőké is, de lehet akár mindezeké egyszerre is, ha nem mértéktelenül alkalmazzuk.
A nyitóképen továbbá az is látszik, hogy a lilának különböző árnyalatait felhasználva is elérhető a hőn áhított harmónia, tehát nem kell kizárólag egy árnyalatban és egy vagy két kiegészítő semleges színben gondolkodni.

A bátrak alkalmazhatják több területen is a lilát, a félénkebbek pedig először kipróbálhatják egy konyharuhával, KitchenAid-del, szőnyeggel és aztán, ha úgy érzik, hogy hosszú távon is jól viselik ezt a színt, akkor rátérhetnek a bútorok, falak átfestésére is.

A lila misztikus, erőteljes szín, mely történelmi összefüggésben áll az uralkodóházakkal. A sokak által szexinek vélt lilák serkentőleg hatnak ránk, ezzel szemben hűvös árnyalataik lehűtenek és spiritualitásra hangolnak. Rendkívül kellemes szín (bár inkább csak a nők kedvelik), de fontos, hogy ne alkalmazzuk túl nagy felületeken, vagy egy helyiség egyetlen színeként, mert kissé nyomasztó lehet. Elütő (például lila a zölddel, lila a sárgával) színekkel párosítva harmonikusabb vizuális egyensúly hozható létre. Két korábbi bejegyzésemben lila nappalik és lila hálószobák vannak összegyűjtve, azokat is érdemes megnézni.

Ezen a képen a konyha összefolyik a nappalival szépen kiegészítve egymást, mert míg a nappaliban a fa dominál, addig a konyhában a lila szín.

Itt a fal is lila, ráadásul nagy mennyiségben, továbbá a konyhabútor és a bárszékek is.

Említésre méltó, hogy egy másik honlapon az előbbi konyha mennyire más színt mutat.

Ezen a képen nem csak a kristálycsillár érdekes, hanem a konyhaszigetbe épített bonsai is.

Családi konyha 1.

Családi konyha 2.

Különleges kör alakú konyhaszigetek híddal összekötve és elrejthető konyhával.

A kényelmes és lakájos lila konyha.

Két igen hasonló elrendezésű, de eltérő színű konyha.

Dupla légterű konyhába tervezhetünk jó magas konyhaszekrényt, így a ritkán használatos dolgok is egy helyen lehetnek a többivel. Külön érdekes, hogy ebben a konyhában csak a szőnyeget és a virágot merték bevállalni, így bármikor lehet hangulatot váltani. Milyen jó lenne, ha a digitális kijelzőket is át lehetne állítani lilára…

Egy szép vonalvezetésű, fával kombinált magasfényű lila konyha.

Szokatlan megoldás, hogy pusztán a konyhapult lila, ráadásul a felső szekrények frontja többféle színű és mintázott.

Glamour konyha a Swarovski rajongóknak.

Mély lila háttér a konyhában és a nappaliban is.

Az egyik kedvencem ez a műanyagnak kinéző, lila bőrfoteles, étkezős konyha.

Bordóba hajló padlizsán a kevésbé merészeknek.

Ez a konyha inkább luxusfürdőszobának néz ki, pedig ha jobban megnézzük, ez tényleg egy konyha.

Budoáros hangulatú pink-ciklámen-fekete-fehér konyha.

Vidám, fiatalos, klasszikusabb hangvételű konyha.

Csak az egyik oldal alsó szekrényei lilák és néhány kiegészítő. Ez a konyha szerintem többek számára bevállalható. Különösen szép az étkezője a 2 konyhapultsor között, a csillár és az őt tükröző, magas kaspókban lakó virágok.

Fehér nagy belmagasságú loft konyhákban is jól mutat a lila.

Itt szintén „beszökik” a lila a nappaliba. A dizájnelszívók hatékonyságáról, ha tud valaki információval szolgálni, kérem írjon!

Nagyon tört árnyalat a fáradt színeket kedvelőknek.

Babás árnyalatok kimondottan női konyhákba.

Nagyon modern vonalvezetésű konyha sok feketével és rejtett fogantyúkkal.

Klasszikus padlizsánszínű magasfényű konyhabútor és konyhasziget.

Világos fával, babarózsaszín fallal és mintás tapétával különleges hatás érhető el.

A vámpír dizájn a konyhában is kivitelezhető.

Megint csak egy bordóba hajló lila árnyalat a klasszikusabb színeket kedvelőknek.

Nagyon mély szederszínű felső szekrény sötét fával és hálószobába illő lámpákkal kombinálva. Ezt a konyhát biztosan sok időre tervezték. Nézzétek csak a kinti virágzó fát, hogy mennyire passzol az enteriőrhöz!

Fekete-fehér-lila, némi ezüst és kész is a konyha. Szép, egyszerű, letisztult.

A szemben lévő süllyesztett konyhaszekrény szokatlan, de szép megoldás. Az elszívó vajon mennyire lehet hatékony?

Megint egy nagy belmagasságú fehér loft izgalmas lámpákkal, feketével és a lila különböző árnyalataival.

Feketével, barnával, drappal, krémszínnel és egy mintás rolóval megbolondított konyha.

Itt csak a fal lila. A szemközti falon látható bortartó biztosan sok szívet megdobogtat.

Sötét mintás tapéta előtt kevésbé feltűnő a lila szín. A modern étkező a különböző székekkel és hokedlikkel nagyon bájossá teszi ezt a nyitott polcokkal is ellátott minimál stílusú konyhát.

Ezt nevezem én űr lilának és ezt az űr lilát szeretem én is sárgászölddel kombinálni.

Nemcsak a vad lila különleges ebben a konyhában, hanem a bútorok és falszakaszok különböző magassága és lekerekítettsége is.

Íves, led soros konyhasziget reggelizőpulttal, dizájn elszívókkal, éppen elég falfülkével.

Itt olyan kevés a lila tartalom, hogy szinte már nem is látszik. Azt gondolom, hogy ezt az árnyalatot még legénylakásokban is könnyen el tudnám képzelni.

Végül pedig egy érdekesség: lila a virág, a festmény és a plafon!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban