Blog

Kommentelők kérnék…

…és tőlem meg is kapják.

Igaz, hogy csak itt és most a blogon, de szerettem volna meghálálni mindazok kedvességét, akik a blog fennállása során legalább 1 kedves sorral, mondattal illették már az ott megjelenteket.

A napokban végzett kutatásom célja az volt, hogy létezik-e olyan cég a „fürdőszobapiacon”, amely minden egyes vásárló igényét ki tudja elégíteni, vagyis létezik-e olyan családja, összeállítása, amely szerelem első látásra az egyes vásárlóknak, érdeklődőknek, vagy csak éppen, mint esetünkben: a nézelődőknek.

Sokáig úgy tűnt, hogy létezik ilyen cég a Branchetti cég „személyében”, de aztán két olvasóm és a kedvenc férjem is a visszaküldött kép mellé írt egy-egy fél mondatot, amely világossá tette, hogy ez a történet nem ilyen egyszerű.

A cégre egyébként moncsiga hívta fel a figyelmemet, aki egyből át is küldte, hogy neki mi a szerelme tárgya és hogy nekem mit tudna elképzelni 5 év ismeretség után. Aztán miután végigbogarásztam a képeket (itt és most elnézést kérek mindenkitől, hogy erre a nem is egyszerű feladatra kértelek fel Titeket), rájöttem, hogy van itt még jó pár szellemi kielégülést okozó vizuális kompozíció számomra. Ekkor jöttem rá, hogy én mindenevő lévén persze könnyen rámutogatok egy gyűjtemény sok képére, amiből aztán alig bírok választani, de vajon mások is így vannak ezzel?

Nézzük, mi lett a végeredmény (illetve a majdnem teljes végeredmény, hiszen páran most épp nyaralgatnak):

Nem értem, hogy történhetett, de hnaletta kedvence került a nyitóoldalra. Imádja ezt a lila árnyalatot, a lekerekített magasfényű bútorokat, néha az aszimmetriát (például itt és most) és Tom Dixon lámpáit, főleg, ha azok is lilák.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy hnaletta összesen 3 képet dédelgetett magában és a másik két dobogós helyezettjét kistita is kiválasztotta, mint például ezt, ami egy kicsit art deco-s…

…és ezt, ami ugyancsak tetszik hnaletta-nak is. Ráadásul kistita sem bírt megállni egynél, mindjárt 3-dikat is választott.

Ő lenne a 3. kistita választottjaiból, ami meg azért jópofa, mert ez moncsiga egyik kedvence. Hogy miért is? Nem is tudom. A pillangóknak lehet valami köze a dologhoz.

M. L. A. (eMeLA) ezt a képet a lányka combhosszúsága alapján ítélte tökéletesnek. Ebből is látszik, hogy a férfiaknak minden el lehet adni egy jó nővel. Ebben az esetben 2 jó nővel. Lakberendezők, okuljatok! 🙂
Mivel az oldalt moncsiga találta és szokás szerint nem bírt magával, ezért Ő is kiválasztotta ezt is…

…és ezt is. De moncsiga ezzel nem volt egyedül, mert ez további 1 embernek tetszett. Beleesett a képbe Japanna is.

Japanna kettes számú szerelme oedeeep szerelme is egyben, aki mint fogalmazott: „Ami kimaradt az életünkből a szocializmus miatt, azt sírom csendben vissza. Az „én” képem a 70-es évek nyugati világát idézte fel, amit csak filmekből ismerünk, meg a pupák retróból.”
Hát így ír egy író, kérem szépen.

Japanna 3. és egyben utolsó képét shiver is kiválasztotta. Itt kezdett megdőlni az elméletem (miszerint itt biztos megtalálja mindenki az igazit), mert shiver kerek tükörrel tudná ezt elképzelni az otthonában. Ami persze nem jelenti azt, hogy a cég ne tudna kerek tükröt szolgáltatni, de mint kép, kompozíció ezek szerint nem okozott katarzist. Bevallom, én is kerek tükörrel rendelném inkább, pedig tény, hogy így sokkal izgalmasabb a fürdőszobarészlet.

A most következő képet apukám, Hujber Jenő választotta. A csapon én is sokat merengtem.

És ez is Hujber Jenő választása. Hozzám hasonlóan ő is építész, így teljesen érthető, miért is erre esett a választása. Izgalmas színek, letisztult formák, klasszikus díszítés modern köntösbe öltöztetve.

Meglepő és érdekes választás Ortutay Csaba részéről ennek a keleti beütésű, virág és lepkemintás fürdőnek a választása, de ha tudjuk, hogy évek óta egy belsőépítészet szempontjából magára valamit adó skandináv országban él, akkor már nem is olyan meglepő a dolog.

Ezt a képet Gabi is kiválasztotta és tuzimado is. Egyszerű formák, csodaszép minták.

Kiválasztotta tuzimado továbbá ezt is…

…és ezt is. Hogy miért pont ezeket és még sok másikat is, azt a saját oldalán olvashatjátok el. Érdemes ellátogatni tuzimado-hoz, mert érdekes és tanulságos a cikke.
Itt még nincs vége a történetnek, mert a képet mevrim is kiválasztotta.

Sokat nézegette mevrim ezt a képet is, de végül a pöttyök okozta kissé lányos hatás miatt az előbbi képre esett a végleges választása.

Ezt a képet Térkultúra tette magáévá. Azért, mert „nincs benne semmi csicsa, ciki, egyszerűen csak letisztult, valahogy jók az arányok, a vonalak. Csillagos ötös.” Ami a legjobban tetszett a levelében az az volt, hogy a képet át is nevezte tüstént, így lett a kép neve „ita-76 petraterkulti kedvenc”.

Térkultúrához hasonlóan Anita is egy szép, egyszerű, letisztult fürdőt választott, ahol a döntésbe erősen közrejátszott a kád és a kilátás is.

És ekkor jött a következő levél, amiből kiderült, hogy Ligetvári, kedves építészkollégám egy véleményen van Pepével abban, hogy bár kép szempontjából, mint kompozíció szempontjából vitathatatlanul szépek mind, akár a falára is feltenné őket dekoráció gyanánt, de mivel ezek csak installációk, nem pedig valós fürdőszobarészletek, így nem tud azonosulni velük. Az én kedvemért persze azért választott egyet, de álmai mosdója nem ez lenne álmai fürdőszobájában.

Ez egy nagy tanulság lehet mindannyiunk számára, mert nagyjából ekkora különbség van a tervek és a végeredmény között egy-egy belsőépítészeti munkánál. Nemcsak a design a fontos, hanem a praktikum és legfőképpen a megbízói igények!

Dániel ezt a határozottan férfias fürdőt szemelte ki magának.

Amelyik kettő kriszti-nek tetszett meg, az nagyon jó ízlésre vall. A két kép színvilága nagyon hasonló, de az egyik kicsit barokkos, a másik inkább minimalista stílusú.

Ez kriszti másik kedvence. Magam is imádom a visszafogott arany és ezüst csillogását.

Közben kisflanc is befutott a nyaralásból, hogy kiválaszthasson magának egy kellemes kis neobarokkost. Bár minden fürdőszobában lenne egy lépcső (persze csak dísznek).

B. Tier Noémi is sikeresen megtalálta az igazit. Aki szereti a nemesen visszafogott enteriőröket, annak ez maga lehet a paradicsom.

Ez a gyönyörűség Dekorella kedvence, aki viszont fájlalta, hogy csak egyet lehet választani. Nem tudta, hogy a többiek is „csaltak”.

Klein Kinga meg sem állt 3-ig. Egy izgalmas…

…egy kifinomult…

… és egy eklektikus fürdő rabolta el Klein Kinga szívét. És még a pici fiam, Alexander szívét is, aki ugyan nem kommentelt még a blogomra, de higgyétek el, folyamatosan kommentel élőszóban.

Alexander, vagyis Alex sem tudta megállni, hogy ne mutasson rá többre is, de ezt elnézhetjük neki, hiszen még nincs 6 éveske sem. Az arany azért tetszett neki, mert egyszerűen szép, és mert arany. A jobb oldali képen pedig mosolyognak a fiókok.

A bal oldali lenne Alex birtokában, ha ő tervezte volna a fürdőjét, lehetőleg a jobb oldali kép indigó kékjében, és hasonlóan kincsekkel teli fiókokkal.

Ezen a képen Alex-nek a lyuk, a ferde pohár és a kép tetszett meg.

Itt a földön heverő fura tárgyakban Alex rendőrsapkát vélt felfedezni.

És végezetül erre a képre azért esett Alex választása, mert tetszik neki rajta a 2 szék, a tükör a mosdó és hát persze a szép lila szín is.
Imádom  a pasit dumája és az ízlése miatt.
Nem mellesleg ez mind fontos szempont egy gyerek fürdőszoba tervezésénél, tehát mindig érdemes a piciket is kifaggatni a belsőépítészeti munka során, mert kiderülhet, hogy igencsak határozott elképzeléseik vannak arról, hogy számukra mi a szép és ha ilyen szerencsés helyzet áll elő, hogy a tervező több dologból is tud választani, végül nem fordul egy sablonos végeredménybe a tervezői munka.

A végére hagytam pepe választottját, de be kell valljam, nem sikított fel egyiknél sem a gyönyörűségtől. Csak azért választott a képek közül, mert kényszerítettem.
Ezt a képet találta kellően férfiasnak, kontrasztosnak, tetszik neki az elrendezés aranymetszés felé hajló aszimmetriája (volt olyan is, aminél az arányok tényleg aranymetszésnek feleltek meg), a lekerekítettsége és a tükörmegvilágítás.
(Hogy itthon miért nem lehet ilyet kapni?)

A bejegyzés még nincs lezárva a nyaralásból visszajöttek kedvéért és persze azok kedvéért, akik esetleg később szeretnének csatlakozni a hna desig-on kommentelők táborához és szeretnének ők is kapni tőlem egy fürdőszobát ajándékba.

Hajrá olvasók, Tiétek a döntés, ha érdekel Titeket a dolog, írjatok kommentet és e-mailben megkapjátok a „választékot”!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban