Blog

Loft stílusú enteriőr 2.

Kedves kommentelőim lelkesedése annyira magával ragadott, hogy nem bírtam tartogatni a másik loft stúdiót, amit találtam. Ez egy kicsit még lepattantabb, mint az előző bejegyzésben szereplő enteriőr, viszont a tárgykultúrája még izgalmasabb, még fejlettebb. Imádom ezt a színes hajú kirakati babát, a régi plakátokat, az egymás mellett sorakozó kis, színes motorokat, az autót a beltérben, a betűket, mint dekorációs elemet, a reflektorokat, a fényreklámokat, a próbababákat, a rakétát, a sok nagyszerű bútort, az óriási tükröket… és a csodaszép csigalépcsőt.

A stúdió egyébként Londonban található és fotózásokhoz, filmekhez lehet bérbevenni.

A loft stílusú lakásokról azt érdemes tudni, hogy „kimustrált gyárak, raktárak és más ipari létesítmények felújítása által jönnek létre. Az új funkciót kapott épületekben lakásokat, irodákat, műtermeket vagy egyéb (az eredtei funkcióval nem megegyező)  intézményeket alakítanak ki. A loft mára már egy életstílussá nőtte ki magát, mely jellemzően a jól szituált, fiatal és szingli – vagy legalábbis gyermektelen párok – igen elfoglalt emberek otthona. A loft-lakásokat tartalmazó háztömbök komoly infrastruktúrát vonzzanak: éttermek és bárok, szórakozó helyek (pl. biliárdklubok) és egyéb szolgáltató vállalkozások (fodrász, kozmetika), valamint elegáns butikok költöznek a szomszédságba – fenntartva továbbra is a könnyed bohémság imázsát.
Magyarországon sajnos nehezíti a loft-lakások terjedését az erre megfelelő gyárcsarnokok és üzemépületek hiánya is. A meglevők is vagy nagyon romos állapotban vannak – amit olcsóbb lebontani és újat építeni -, vagy annyira a város szélén, elhanyagolt környezetben vannak, hogy csak komoly beruházással lehetne belőlük kelendő lakóingatlant varázsolni.”

Még egy pofás kis függőszék Dekorellának.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban