Blog

Loft stílusú enteriőr 1.

Ezt a loft stílusú enteriőrt az őrültséget kedvelőknek tettem fel. Én bármikor azonnal beköltöznék, ha tehetném, de legalábbis kibérelném műteremnek. Sok általam kedvelt dekorációs elem és stílusjegy is megtalálható akár már ezen az első nyitóképen is: látszó téglafal, gépészet és szerkezeti elemek, festett hajópadló, próbababa, kristálycsillár, régi bútorok, pályaudvari óra, óriási reflektor, sokféle ülőfelület…, hogy a következő képek autójáról, szakrális szobrairól, diszkógömbjéről, filmplakátjairól, tábláiról, stb. ne is beszéljek.

A loft stílusú lakásokról azt érdemes tudni, hogy „kimustrált gyárak, raktárak és más ipari létesítmények felújítása által jönnek létre. Az új funkciót kapott épületekben lakásokat, irodákat, műtermeket vagy egyéb (az eredeti funkcióval nem megegyező)  intézményeket alakítanak ki. A loft mára már egy életstílussá nőtte ki magát, mely jellemzően a jól szituált, fiatal és szingli – vagy legalábbis gyermektelen párok – igen elfoglalt emberek otthona. A loft lakásokat tartalmazó háztömbök komoly infrastruktúrát vonzzanak: éttermek és bárok, szórakozó helyek (pl. biliárdklubok) és egyéb szolgáltató vállalkozások (fodrász, kozmetika), valamint elegáns butikok költöznek a szomszédságba – fenntartva továbbra is a könnyed bohémság imázsát.
Magyarországon sajnos nehezíti a loft lakások terjedését az erre megfelelő gyárcsarnokok és üzemépületek hiánya is. A meglevők is vagy nagyon romos állapotban vannak – amit olcsóbb lebontani és újat építeni -, vagy annyira a város szélén, elhanyagolt környezetben vannak, hogy csak komoly beruházással lehetne belőlük kelendő lakóingatlant varázsolni.”

A stúdió egyébként Londonban található és fotózásokhoz, filmekhez lehet bérbe venni.

A csocsóasztalt Térkultúrának ajánlom. Tudom, tudom, nem flipper, de azért klassz darab.

A tetőtéri függesztett fotelt Dekorellának ajánlom.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban