Blog

230 nm-es ház hangulati lapokon

A napokban fejezzük be egy Dunaharasztiban álló családi ház belsőépítészeti terveit. Sajnos nagyon későn kapcsolódtunk be a tervezésbe, amikor a belső terek nagyobb részét már kialakították és a berendezés, illetve a burkolatok egy része is adott volt. A felkérés eredetileg arra szólt, hogy a már kiválasztott – igen változatos, eklektikus – tárgyak, hangulatok, stílusok között igyekezzünk összhangot teremteni. Az egymásra hangolódás végül azonban olyan jól sikerült, hogy számos általunk javasolt módosítás is történt, újraterveztük az egész fürdő/gardrób egységet, korrigáltuk a konyhaterv apróbb hiányosságait, átterveztük a világítást, igyekeztünk elfedni a ház évszázadnyi múltjának apró tévedéseit. A ház szexepilje ugyanis az, hogy egy közel 100 éves, polgári vályogházról van szó! A fiatal házaspárnak sikerült egy szép régi házat megmenteni, vagyis inkább feléleszteni, új életet lehelni bele némi modern rész hozzáépítésével és a meglévő szerkezetek felújításával, valamint korszerű gépészettel.

Stílusát tekintve az enteriőrre az eklektika a legtalálóbb kifejezés, keveredik benne a modern magasfényű fekete konyhabútor, KIKA és IKEA bútorok, fénytestek, a barokkos vagy éppen csillogós KARE bútorok és csillárok, a nagymamától örökölt komód, a régimódi tálaló, a szép tapéták, csillogó és matt felületek. A legtöbb beépítésre kerülő anyag természetes, az anyagok puhák, bársonyosak, a falak lélegzőek és a padló igazi faburkolat.
Helyiségcsoportonként más szín az uralkodó, és ezt szó szerint kell érteni, hiszen nagyon markáns színek jellemzik az egyes tereket. Az alapszín, ami a tereket összeköti mind a falon, mind a padlón a törtfehér, így a szép világos terek könnyen elviselik a fekete bútorokat és kiegészítőket, a lilát, a vöröset, a türkizt, vagy a sárgát.

Az alábbi hangulati lapok még bő 2 hónappal ezelőttiek, a közös munka első fázisaként készültek. Azóta persze a tervek némiképp módosultak, de már majdnem végleges állapotban vannak, és a beépítendő anyagok, bútorok, kellékek is 90 %-ban kiválasztásra kerültek. Folyamatban vannak a burkolás előtti utolsó munkák, gipszkartonozás, elektromos szerelvények elhelyezése, stb. Remélem még a héten elkészülnek a ház belső tereiről a renderek, s amint kész vannak, azokat is felteszem a blogra.

230 nm-es ház hangulati lapokon.

Az ELŐSZOBA, a ház szentélye a nappalihoz kapcsolódik, így stílusában, színeiben ez a tér nagyon hasonló a következő képen található nappali hangulati lapjához. A hosszas keresgélés után kiválasztásra került tapétacsalád mintája krizantém (a ház asszonyának kedvenc virága), színeit tekintve pedig az előszobában törtfehér alapon gyöngyház színű, a nappaliban fekete alapon fehér, az étkezőben pedig piros alapon fekete, így a minta fogja összekötni az egymástól csak optikailag elkülönülő, de egy légtérben elhelyezkedő tereket. A padló mindenhol (még a konyhában is!), a lap jobb alsó részén látható szép világos hajópadló lesz.

230 nm-es ház hangulati lapokon.

A NAPPALI végeredménye közel áll ehhez a képhez, de jóval több lesz benne a piros és az egyik kanapé is krizantém mintás lesz, ami szépen összecseng majd a tapétával, a kandalló pedig letisztultabb lesz és kőszínű.

230 nm-es ház hangulati lapokon.

Az ÉTKEZŐ narancs színe vörösre változott, megfelelő tapéta hiányában, de nagyon jól fog mutatni a fekete, fehér, törtfehér színek hálójában. Az étkező székek nem mind lesznek egyformák és a bútorok egyedileg fognak készülni, hogy fokozódjon a tér különlegessége.

230 nm-es ház hangulati lapokon.

A  KONYHA magasfényű fekete és juhar összeállítása már adottság volt, de a krizantémos tapéta, a kristálycsillár és a különleges bárszékek összekötik majd ezt a nagyon modern és letisztult teret a ház többi részével.

230 nm-es ház hangulati lapokon.

A HÁLÓSZOBA mi más is lehetne, mint lila, a kedvencem. Na persze nem az én kedvemért lett ilyen, én csak kiélveztem az igények és a saját ízlésem találkozását. Mindenesetre nagyon izgalmas és elvarázsolt szoba lesz ez a háló.

230 nm-es ház hangulati lapokon.

A GYEREKSZOBA még picit képlékeny, de ha minden jól megy, akkor a törtfehér, halványsárga és kevés natúr fa szín (kis tárolókosárkák formájában) fog keveredni millió aprócska színes kis játékkal, amelyek két aranyos gyerkőc tulajdonát képezik.

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban