Blog

A 2010-es Lakáskultúra élőben kiállítás

Eddig minden évben elmentem a Lakáskultúra élőben kiállításra férjemmel, így most sem hagytuk ki. Idén először a kisfiunkat is vittük, mert úgy tapasztaltuk, hogy már elég érett hozzá és a szépérzéke is egyelőre rendben van. Nem is bántuk meg, mert pár dologra Ő hívta fel a figyelmet, ami nem éppen nekünk volt szemmagasságban.

Belépés után a teremben az első stand, ami megtetszett a HANÁK standja volt, ahol az én szememnek nagyon tetsző modern, letisztult, de mégis meleg otthonosságot sugázó konyha és nappali fogadta az arra járókat. A konyhában helyes kis ledsor futott körbe a pult alatt, a színek a formák, a felületek szépek, kifinomultak voltak.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Az i.b.design stúdióban beltéri ajtókat, tapétát, padlóburkolatokat és ezekhez való kiegészítőket is forgalmaznak. A fotón látható színminták az egyik különleges burkolatukat mutatják be. A fotón tulajdonképpen kis kavicsok láthatók műgyantába ágyazva, melyet akár padlóra, akár falra, akár konyhapultra is tehetünk. Ez nem újdonság az i.b. design stúdiótól, mivel már több éve forgalmazzák…

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

…de a kristályos felületűek annál inkább. Régóta szeretnék már valahova ilyesmit betervezni. Remélem hamarosan valóra válik az álmom.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Ha nincs túl sok pénzünk és nem futja több tíz nm-re a műgyantába ágyazott kristályokból, akkor érdemes csak egy hangsúlyos falszakaszt beborítani vele és egy burkolatváltó után máris jöhet a tapéta vagy a festett fal.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Pár évvel ezelőtt fedeztük fel férjemmel a Pavlovics céget, akik bőr ülőgarnitúrákat készítenek. Akkor 2 összeállítás tetszett meg, az egyiket meg is rendeltük tevesárga színben, de mikor kiszállították, kiderült, hogy elnyomja a  nappalit, annak ellenére, hogy a paramétereit tekintve megfelelő volt. Kis tanakodás után (megszokjuk, vagy sem), visszaküldtük és ők annak ellenére szó nélkül kicserélték a másik típusra, más színben, hogy az első garnitúrát rendelésre készítették nekünk. Azóta is azon nézegetjük a TV-t esténként. Most már nem csak ez a két modell tetszik, mert szemmel láthatóan egyre érdekesebb színű, formájú, díszítésű kombinációk születnek (ezeket a honlapon nem lehet felfedezni, valószínűleg egyedi megrendelések). Csak így tovább Pavlovics!

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A szín és bőrválaszték is megszaporodott az utóbbi években.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A Bambuszmánia standja nagyon kellemes, Glamour hangulatban lett berendezve. Mindenhol rojtok, bojtok hevertek, arany, ezüst és kristály csillogott, virágminta díszelgett. Pici, de szép és ízléses stand. Kár, hogy nincs rá kitéve a cég neve és még nagyobb kár, hogy egy vírus tönkretette a honlapjukat, így most eléggé üres szegény. Később próbáljatok rálinkelni.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Ami miatt a leginkább megérte nekünk kimenni ide családilag, az ez az infraszauna volt. Azon kívül, hogy korrekt az ára, még van egy előnyös tulajdonsága is, hogy a szauna elejét és egyik oldalát teljes egészében üveg borítja és ha ez a fülke egy oldalról beépített, az üvegei pedig belátást nem (homokfújás, fóliázás…), csak kilátást engednek, akkor még a legmodernebb fürdőszobákba is beleilleszkedik, így nem kell többet aggódni amiatt, hogy az olyan „műanyag otthonokba”, ahonnan száműzték a valódi fát, mit is tervezzenek be. Pl. ezt az infraszaunát az Infravit-től.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Sajnos a Műcsarnok egész falat betöltő székei után itt összesen 4 design székkel kellett beérjem. De szépek voltak nagyon.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A Rokcoco Kft. még annyira új, hogy bemutatótermük sincs, de nemsokára nyitnak Budapesten egyet, így egyelőre még csak virtuális kapcsolatot lehet teremteni a céggel. Ennek ellenére a kiállított termékek nagyon érdekesek, innovatívak, hangulatosak voltak. Mosdóit inkább a rusztikusabb lakásokban tudom elképzelni, de találtam egy-két modernebb holmit is, mint például ez a zöld kavicsmozaikot magába foglaló akril mosdó. Sajnos ezek a fotók nem adják vissza a mosdók szépségét és nagyszerűségét.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Egy KARE bútorokkal berendezett lakásba pl. nagyon jól illene ez az asztalba süllyeszett mosdó, vagy tál, vagy nem is tudom mi.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Ez a mosdó pedig kimondottan pazar volt élőben. Így képen látva sajnos nem ez tükröződik. Érdemes kimenni és megnézni személyesen.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A most következő design radiátorok a Jaga-nál szerezhetők be. Az energiatakarékos, fenntartható fejlődést célzó belga termékek kiválóan alkalmazkodnak a modern és az eklektikus stílushoz is. Sajnos az OSB lap, mint háttér nem emeli ki őket eléggé, de azért így is látszik, hogy szépek, különlegesek. Sokféle színnel és akár egyedi mintával is rendelhetők. Az alacsony hőmérsékletű vízzel dolgozó rendszerekhez is alkalmazható (hőszivattyú, napkollektor, kondenzációs kazán) és az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően akár be is tapétázhatók bevonhatók, lefesthetők. ÉÉÉÉÉS: 30 év garancia jár a radiátor mellé!

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A legcukibb ez a szőnyeggel bevont aprócska ablak alá tehető radiátor volt.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Egy másik igen-igen friss termék a multidecor, ami alumínium alapú, kültéren is alkalmazható, öntapadós rögzítéssel ellátott mozaikcsempe. A nedvességet jól bírja, gyorsan és tisztán felrakható, sokféle stílushoz passzoló dekorációs elem. Ára a dekorcsempékhez hasonló, talán még olcsóbb is.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Ezt volt a kisfiam kedvence a kiállított mozaikok közül.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Az INKU – Böhm cégnél örömmel tapasztaltuk, hogy 20% felárral a kiállított színmintákból méretre is gyártathatunk szőnyeget. Ezen kívül szövetet, tapétát és burkolatokat is árusítanak.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Ha előbb tudtam volna a Jóri és Társa Kft. létezéséről, most ipari gumipadló lenne a mosókonyhámban és a vendég wc-mben. Nagyon szeretem az ipari design-t (is), de mikor bő egy éve gumipadlót kerestem, összesen egy céget találtam, amely ezzel foglalkozott és számomra, illetve ügyfeleim számára az árak megfizethetetlenek voltak. Itt viszont már 5000.- Ft/nm-től vannak ipari gumipadlók és mindenféle egyéb burkolat, ami padló és lépcső burkolására alkalmas.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Sajnos ezt a céget nem fotóztam le messziről, de ha valaki tudja, kik ők, kérem jelezze!

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A BALTEX cégtől is már nem egyszer, nem kétszer vásároltam, de folyamatosan bővülő kínálatuk mindig meglep. A Berloni termékeket is kiállító standjuk nagyon letisztult, finom, visszafogott hangulatú volt, a kapott katalógusok pedig a Catalano szaniterekről nagyon szép perceket okoztak nekem lapozgatás közben.

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Sajnos ezt a céget sem fotóztam le messziről, így ezt sem tudom beazonosítani a rendezvény hivatalos, de nem éppen praktikus honlapja alapján, pedig nagyon szép megoldású, vasalatú, felületű, anyagú bútoraik voltak és a stand is remekül nézett ki. Ha valaki felismeri, kérem szóljon!

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

És végezetül: úgy tűnik, hogy még a törpék is megtalálják a kedvükre valót!

A 2010-es Lakáskultúra kiállítás

Képek: Hujber-Nagy Aletta

TOVÁBBI KIÁLLÍTÁS BESZÁMOLÓK:

2013 Konyhakiállítás

2012 Design+

2012 Design+ – kedvenc standom

2012 Construma – otthon design

2012 Lakáskultúra élőben

2012 Konyhakiállítás

2012 Lakástrend

2012 Lakástrend – kedvenc stand

2011 BNV – ruhás standok

2011 BNV

2011 Construma

2011 Lakáskultúra élőben

2011 Konyhakiállítás

2011 Lakástrend

2010 BNV

2010 BNV – kedvenc stand

2010 Konyhakiállítás

2010 Construma

2010 Lakáskultúra élőben

2010 lakáskultúra élőben – kedvenc stand

2010 Lakástrend

2010 Lakástrend – kedvenc stand

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban