Blog

Variációk egy témára – társasházi lakás hangulati lapjai 3 különböző családmodellre

Egyik utolsó munkánk érdekessége, hogy egy társasház 128 nm-es penthouse lakásának eladásához kellett készítsünk férjemmel látványterveket, de a megvalósításban nem kell közreműködni- egyelőre-, csak kedvet kell csinálni a vásárláshoz, hiszen mint tudjuk, az ingatlanpiac éppen stagnál. A ház szerkezetkész, a már megvásárolt lakásokba 1-2 hónapon belül beköltöznek, ez a penthouse lakás pedig még alakítható a leendő vásárlók ízlése szerint, ezért 3 különböző családmodellnek 3 különböző hangulatban készítettük terveinket. Falat már nem nagyon bontanánk, inkább csak építenénk és a gépészet áthelyezésével 3 teljesen különböző igényt kielégítő otthon jöhet létre a későbbiekben, illetve reméljük a közeljövőben. Következő bejegyzéseimben mindegyik hangulati lap látványterveit is felteszem, hogy látható legyen a különbség a mindenhonnan összeszedett 3D-s modellek és textúrák kollázsa és a számítógépben készült látványtervei között.

128 nm-es penthouse lakberendezésének hangulati lapja

128 nm-es penthouse lakberendezésének hangulati lapja

128 nm-es penthouse lakberendezésének hangulati lapja

Ebben a lakásban 2 felnőtt és 2 gyerek igényeinek megfelelő az elrendezés. A lakásban van egy vendég wc, amerikai konyhás, étkezős nappali, egy szülői háló – járható gardrób – szülői fürdőt magában rejtő szülők kényelmét szolgáló intim szféra, és két gyerekszoba, melyhez egy kényelmes fürdő is tartozik. A lakás hangulata fiatalos, skandinávos, leginkább modern tárgyakkal berendezett és tartalmaz egy-két meghökkentő elemet is. A kellemes pasztell színek, világos, tört árnyalatok nyugalmat sugároznak és kellően világossá teszik az élettereket.

128 nm-es penthouse lakberendezésének hangulati lapja

Ebben a lakásban 2 szülő mellett 1 gyermek számra alakítottunk ki helyet. A nappali – étkező – konyhatér hatalmas, sok vendég fogadására is alkalmas. A lakásban helyet kapott még egy vendég wc, egy kényelmes fürdő, egy tágas szülői háló járható gardróbbal és egy napfényes szoba a kiskamasz számára. Ennek a lakásnak a hangulata és a színvilága a jelenleg még mindig igen elterjedt bézs – barna – zöld, de hogy kicsit feldobjuk, nemcsak modern, hanem antik vagy éppen luxus tárgyak is helyet kaptak benne. A kortárs festmények falon pedig különleges hangulatot kölcsönöznek a lakásnak.

128 nm-es penthouse lakberendezésének hangulati lapja

Az utolsó lakás egy szingli, vagy egy gyermektelen pár számára készült. Nem nélkülözi a luxust és a tágas tereket, mivel gyerekszobának nem kellett helyet szorítani -bár a későbbiekben ennek kialakítása is megoldható. A nappali sarkában olvasó kuckó is helyet kapott, a konyha bárpulttal ellátott, az étkező kényelmes, közvetlen kapcsolatban van a konyhával. A vendég wc mögött egy dolgozó szoba is elfért. A hálószobával szemben pedig egy minden igényt kielégítő wellness fürdőszoba található és egy járható gardrób. A színvilágát tekintve ebben a lakásban a fehér falak dominálnak, melyeken remekül mutatnak az erősen kontrasztos képek és tereiben az élénk színű bútorok és világítótestek. A lakás eklektikus stílusú, de mindenképp contemporary.

128 nm-es penthouse lakberendezésének hangulati lapja

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban