Blog

Modern házak itthonról – természetes burkolattal

Ezeket a házakat magam fotóztam. Az első házat belülről is megtekinthettem. Nem nagy ház, de annál különlegesebb. Sok látszó beton van benne, de mégsem érződik hidegnek, ridegnek. Egy építőipari vállalkozó háza. Ügyes szervezésének köszönhetően 3 hónap alatt készült el, és nemcsak gyorsan, hanem jó minőségben is és az építőipari árakhoz viszonyítva, a feszített tempó miatt elég jó áron. A legtöbb ilyen hazai, kővel, palával, téglával burkolt háznak titáncink teteje van, egy esetben találkoztam palával. Édesapám (aki építész) mondta, hogy ő az elmúlt több, mint 20 éves pályafutása alatt még senkinek a házára nem tudta a palatetőt „rábeszélni”, mert az emberekbe beleégett a „rákkeltő” tulajdonsága. Azt meg hogy ez már a múlté, nem tudják és nem is akarják befogadni. Inkább kopogjon az eső a tetőn, de a fémet választják. Ami tegyük hozzá egyébként – ha korrekt a tetőrétegrend – nem is kopog. Tapasztalatból tudom, én is fémtetős házban lakom.

Aki jártában – keltében ezekhez hasonlót lát, kérem jelezze és egy hétvégi kirándulás keretében családilag elugrunk és lefotózzuk!

Ezt a kis „fekete házat” Budafokon találni. Szokolyai Gábor tervezte és olyan kedves volt, hogy a terveket is megosztotta velem, hogy segítséget nyújtson nekem egy egyetemi feladathoz. Nagyon kompakt, nagyon szép ház, tökéletes arányokkal, anyagokkal és ablakkiosztással.

modern házak természetes homlokzatburkolattal

Ezt a házat Biatorbágyon fotóztam. Nagyon szép a tömege, az anyagai, a minősége. Kár hogy a szomszédos házak mediterrán és „kőbábos” stílusban épültek.

modern házak természetes homlokzatburkolattal

Ezt a házat Zsuffáék tervezték Adyligetre a Rézsű utcába. Gyönyörű színek, formák, anyagok. Vele szemben is egy őrült jó, ultramodern ház van, ami koromfekete Kerlite homlokzatburkolatot kapott. Ezt a házat és az utca végén lévő „vitrines” házat egy következő postban fogom feltenni.

modern házak természetes homlokzatburkolattal

Ez a ház is Ady ligeten áll. A tulajdonosa végtelenül büszke volt házára és örömmel vette, hogy lefotózzuk annak ürügyén, hogy ez nekem és a férjemnek mennyire nagyon tetszik. A két házrészt faburkolat választja el, az emeleti ablakoknak fa zsalugáterei vannak. Ez egyébként ritka kombináció. Az ilyen típusú házakhoz inkább zsaluziát vagy eltolható fatáblákat szoktak alkalmazni. Ami pedig a legfőbb érdekessége, hogy teteje pala borítású (Eternit), ráadásul „L” alakú elemekkel fedett.

modern házak természetes homlokzatburkolattal

Ez az épület is Ady ligeti, a Szent László utcában található. A naptól és az ősnövényzettől elég nehéz volt fotózni, de azért annyi látszik, hogy fémfedésű, szárazon rakott 3 D-s kővel borított és nagyon kellemes a tömege, anyaga, környezete.

modern házak természetes homlokzatburkolattal

Ezt a házat Diósdon fotóztam. Szentgyörgyi László tervezte és megkapta az Év háza díjat. Sajnos nem sikerült jól a kép, mert lopva fotóztam, de azért így is látszik a tégla, fa és fém csodálatosra sikeredett kombinációja. A kerítés külön említésre méltó, nagyon modern, mutatós és praktikus.

modern házak természetes homlokzatburkolattal

Ezt a házat Balázs Mihály tervezte és Törökbálint – Tükörhegyen található. Nagyon tetszik a tömege, ami a régi parasztházakat imitálja, de mégsem lett mű. Csodálatos épület, nagyon szeretek arra sétálni és meg-meg nézegetni.

modern házak természetes homlokzatburkolattal

Ez az épület egy kakukktojás, mert a ház külföldi, de annyira beleszerettünk a férjemmel, hogy minden évben elmegyünk Latisana-ba, hogy megnézzük, jól van-e.   Ilyen házat szerettünk volna építeni, de végül nem sikerült, mert a kőzetgyapotra nem lehet 2 cm vastag téglaborítást ragasztani, a kisméretű tömör tégla meg ilyen mennyiségben és minőségben nagyon drága. Talán majd a következő ilyen lesz vagy valakinek tervezünk egy ilyet a férjemmel.

modern házak külföldről - természetes burkolattal

Fotók: hna design studio

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban