home n architecture design blog

Új olvasógaléria egy meglévő nappali, étkező és konyha terébe – fotók

Belsőépítészet, interior, Referenciák

A napokban élőben is betekintést nyerhettem egy nemrég elkészült munkámba, miután az ingatlan.com-on belebotlottam a házról készült fotókba. Azóta a fotókat is megkaptam, illetve pár gyors képet magam is készítettem a helyszínen. Ezeket a bejegyzésben mind-mind láthatjátok majd!
A ház gyakorlatilag már készen volt, mikor a tervezési munkára felkértek. Minden helyiséget szépen, jó ízléssel rendeztek be, de a közösségi térrel nem voltak elégedettek a lakók, ezért megbíztak annak továbbtervezésével.
A meglévő állapothoz könnyűszerrel igazodtam, mert a különleges fa falburkolat, a kőfurnér burkolat, a szép fapadló, a rusztikus bútorok és a modern konyha már megadták a kellemes alaphangot a helyiségnek. Innentől már csak az egész helyisére kiterjedő harmóniát kellett létrehozni a terveken és reménykedni, hogy a kivitelezők teszik a dolgukat. A terveket ITT láthatjátok.

EREDETI ÁLLAPOT

Az eredeti állapoton jól látszik, hogy a teret bár belakták, az a funkciókhoz mérten túl nagy, túl szellős. Egyeseknek furcsán hangozhat, de túl világos is.



A nagy belmagasság miatt (ahogy a látványterveket tartalmazó bejegyzésben láthattátok) a család választása egy olvasógalériára esett, mikor a lehetséges új funkcióról kellett dönteniük.
A tervezés során sikerült egy, a meglévő faburkolathoz és kőfurnérhoz is tökéletesen paszoló, lemosható, nyűhetetlen tapétát találni, aminek még pici csillogása is van. Az alsó közösségi terület két rövidebbik falának tapétázásával horizontálisan és vizuálisan is sikerült leválasztani a nagy belmagasságú tér alsó részét a felsőn elhelyezkedő galériától, így az ezáltal elkülönült galéria funkció mintegy megkoronázza a közösségi teret.


A VÉGEREDMÉNY

A végeredményt ábrázoló fotókon jól látszik a tér alsó és felső részének különválasztása, melyet a különböző, de mégis összeillő tapéta, fa- és kőburkolat fog össze egy egységgé. A körbefutó fa takarás alatt megbúvó ledcsík erre a vizuális különválasztásra rá is segít.
A térbe is belógó új szintre egy új lépcső visz fel, melynél külön feladat volt, hogy minél kevesebb helyen legyen bekötve, minél légiesebb legyen, és a térbe ne betolakodjon, hanem inkább díszítse azt.
Az új galéria, lépcső és nappali média fal mellett a galérián új polcok, olvasósarok és ücsörgő került a tervekbe.
A kivitelezők egy része végül tette a dolgát, de még így is sokmindent a lakók csináltak a saját kezükkel, mint például a famunkák befejezését és a csillárt, teljes pompájában. Nézzétek milyen klassz lett a végeredmény!

Az első öt enteriőrfotóért köszönet Veszely Istvánnak!




És pár gyors kattintás, közeli részletfotó tőlem. A kötővasakat különösen kedvelem, ezért is szerepel több fotón. A munka során nagyban befolyásolt és inspirált is. Az elkészült csillárt is itt láthatjátok!

Leave a Reply

6 − kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .