home n architecture design blog

Cersaie 2019 – 1. rész

Cégbemutatók, Design

2019. szeptember 22-24. között Bolognaban jártunk és a Cersaie kiállításon nézelődtünk hosszasan. Rengeteg gyönyörű burkolatot és enteriőr részletet jártunk végig, de ahogy ez lenni szokott egy nemzetközi kiállításon, csak a töredékét tudtuk bejárni a standoknak. Az utazás szervezői, a  V-S Fürdőszoba Szalon jóvoltából nemcsak a kiállítást, de Velencét is be tudtuk barangolni kissé az első napunkon, így igazán emlékezetes volt ez a 4 nap.
Első nap irányított, magyar nyelvű tárlatvezetésen vettünk részt: a Cerrad, a Marazzi, a Sant’ Agostino, az Argenta és a Rondine burkolatait csodálhattuk meg, majd a maradék időben végig rohantunk pár egzotikusnak vagy különlegesnek tűnő standon is.
Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy a trend a fehér, szürke, fekete szín, némi barnával fűszerezve. Színes csempét viszonylag kevés standon láttunk. A nagy lapok túlnyomó többségben voltak, az apróbb méret inkább a színesebb felhozatalt felvonultató cégekre volt jellemző. Divat a fa-, beton-, márványhatás, a kőhatás kevésbé volt jellemző, de persze számottevő. Egyes cégek ötvözték egy családon belül a fa, beton és márvány felületet is. A mozaik nem volt olyan mértékben jelen, mint a hazai kínálatban, illetve még a nagyszemcsés terazzo és az arany szín használata említésre méltó. A formákat tekintve a pikkely, a halsszálka, a hatszög, a lapított hatszög alakú burkolat számít trendinek. Fellelhetőek voltak még az intarziás, a virágos, a geometrikus mintázatú, és kis mennyiségben a 3D hatású csempék is.
A bejegyzés 2. részét ITT olvashatjátok.
Köszönet az élményért a többi útitársnak is: Megyesi Máriának, Török Bernadettnek, Lovász Viktóriának és Deli Sándornak az Óceán Szalonból, akiket lelkesen fotózgattam, így a bejegyzés Őket is tartalmazza nyomokban. 🙂

rpt

rrem_vivi

rrem_vivi

Leave a Reply

tizenhét + tizenegy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .