home n architecture design blog

Az év színe 2019-ben a living coral

Design, Színharmóniák

Az év színe 2019-ben a Living Coral 16-1546!


A Pantone 20 éve számos iparágban befolyásolja a termékfejlesztési és vásárlási döntéseket, beleértve ebbe a divatot, az otthoni bútorainkat, az ipari formatervezést, valamint a termékeket, a csomagolást és a grafikai tervezést is. Idén erre a vibráló, energikus, élénk, de mégis kellemes, lágy, természetben is gyakran előforduló színre esett a választásuk. A szín optimista, örömteli, könnyed, és a médiában is gyakran szembe jön, így ismerős lehet mindannyiunknak. Nekünk ugyan tengerünk, korallunk nemigen van, így ha a vizeinben nem is, az égen időnként láthatjuk ezt a varázslatos színt.
A szín emlékeztethet egy korábbi év színére, mégpedig a Tangerin Tangora 2012-ből, ami egy hasonló, de a mostaninál picit sötétebb, élénkebb szín volt.
Továbbá reméljük idén kevesebben akadnak majd  ki a Pantone vállalat választásán, tavaly ugyanis az Ultra Violet igen sokaknál kiverte a biztosítékot…

A Pantone cégnél megvásárolható termékek:

Egy videó a korallszín eredetéről:

VIDEO

Végül pár enteriőrfotó különböző stílusokban a szín gyakorlati megjelenéséről, legyen akár fő-, akár kiegészítő szín (néhol a szín törtebb, fáradtabb árnyalatát láthatjátok, amit a kevésbé bevállalósok kedvéért tettem be):

Képek forrása: 1,2,3,4,5,6

 

Leave a Reply

kettő + tíz =