home n architecture design blog

HÉTVÉGI HÁZ: egy magastetős lapostetős ház

Belsőépítészet, Építészet, Ház

Mikor a Djuric Tardio Architectes munkáját megláttuk Pepével, azonnal építkezni támadt kedvünk. Korábban már az Ő fejében is megfordult egy hasonló megoldás, mert ahol mi lakuk, ott nem lehet lapostetőt építeni. Nálunk a lamellákat el lehetett volna fordítani, így eső esetén is lehetett volna a tető szinten tartózkodni. A buli azonban költségesnek bizonyult, ezért maradt a magastető és felöltöztettük egy koránt hagyományos ruhával házunkat. Ettől függetlenül, ha egyszer újra építkeznénk, nem elképzelhetetlen, hogy mégis elsütnénk valamilyen formában ezt a poént.

Hihetetlen, hogy ez a nem túl nagy és letisztult ház menyi apró érdekességgel van tele.
Mindenképpen említésre méltó a fa burkolat a házon, a tükröződő üvegfelületek, a tetőkert a dísz- és haszonnövényekkel, a felülvilágítók, az ízlésesen összeválogatott design bútorok és tárgyak, a vicces trófea, a tolóajtók, a faláttörések és a sok-sok fa használata.

További faburkolatos házakat láthattok blogomon itthonról és külföldről itt, itt, itt, itt, itt.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

Forrás

Leave a Reply

három + 17 =

2 hozzászólás

  1. hűű, nagyon frappáns és okos megoldás a lapos tetőre. bár a tükrös, félig áteresztő ablakokat nem igazán tudom hová elhelyezni. a ház beépítése viszont logikus és egyszerű, lementem magamnak, hátha egyszer jól jön még a tanulmányaim során.

    Kristóf - 2012. április 22. vasárnap
  2. Azt hittem azért, mert hátha egyszer építesz majd egy ilyet magadnak! 😀

    hnaletta - 2012. április 22. vasárnap