home n architecture design blog

Publikáció: amiotthonunk 2011/9. (Alex kapitány fedélzete)

Belsőépítészet, Design, Referenciák, Sajtó

Az amiotthonunk 2011. szeptemberi száma egyik kedvenc munkánkkal a nyitó oldalán jelent meg és további érdekessége, hogy az újságban szerepel kisfiunk, Alex kalózos szobája is.

A szobát a legnagyobb titokban, 2010 karácsonyára készítettük Alexnek férjemmel, Pepével, akit már ismerhettek a blogunkról, hiszen többek között megosztotta veletek a kalózláda készítés fortélyait is egy bejegyzésben. Alex persze tudta, hogy mire készülünk, mert rengeteget segített a fúrás-faragások alkalmával és a beszerzőkörutakra is velünk jött, de a végleges állapotot csak Szenteste pillantotta meg. Azóta is imádja a szobáját, ahol hol rend van, hol káosz. Mindenesetre nagyon szeret az íróasztalánál tanulni a kis elsős és az ágya is tökéletes kuckónak bizonyult.

A szobáról készült aranyos cikket – mely egy Alexszel készített interjú eredménye – mindenkinek ajánlom elolvasásra! Nekünk nagyon tetszett! 🙂

Az újságot még egy hétig lehet kapni az újságárusoknál (később a szerkesztőségben: info@amiotthonunk.hu), aki teheti vegye meg!

Leave a Reply

tizenhárom + 13 =

4 hozzászólás

 1. Sziasztok!

  Ámulattal nézegetem munkáitokat, és ennél a gyerekszobánál alakult ki bennem egy kérdés. Mivel nagyon jól értetek a hangulatteremtésben, tudnátok tippeket adni egy ninja szobához? (szokásos legyezős, füstölős, Kanjis tippeket kivéve) A különbség az lenne, hogy ez nem egy gyerekszoba, hanem egy felnőtt szobája lenne. Tudom, furcsa a kérdés, és azt sem tudom, hogy lehet-e ilyeneket kérdezgetni tőletek, de egy próbát megér 🙂

  Köszönettel, Zoe

  Zoe - 2011. szeptember 29. csütörtök
 2. Szia, köszönjük a dicséreteket! Mindig jól jön és mindig jól esik! 🙂
  A tematikus szobákat nagyon szeretjük, de általában mi sem feltétlenül a klisékből indulunk ki, illetve szeretjük, ha inkább jelzésértékű csak a téma, illetve, ha csak a dekorációkban jelenik meg, amelyeket könnyebb időről-időre cserélni, ha lecseng az érdeklődés a témával kapcsolatban.
  Egy ninja szobánál viszont alapvetően a bútorokkal is játszani kell, hiszen, ha nem alacsonyak a bútorok, nem japán minimál design szerint készültek, ha nem tükrözi az ő színvilágukat és nem jelenik meg egy rizspapír tolóajtó valahol (még ha csak álajtó vagy álablak is mögötte világítással), akkor a legjobb dekorációk sem tetszik igazán ninja-sá a szobát. Itt dekoráció alatt a kanjit sem vetném el azonnal, de egy bekeretezett ninja ruha, mint kép, általában egy japán kézzel festett kép, vagy egy odavetett papucs, kard jelenléte nélkül elég nehéz ninja szobát létrehozni. De ezek most csak az első gondolatok. Olyankor, mikor megbíznak minket valami hasonlóval, akkor előtte rengeteg képet megnézünk, hogy inspirálódjunk, és ahogy a boltokban jövünk-megyünk, olyankor is meglepően jó dolgokba botlunk, amire nem is számítunk, vagy amivel nem is terveznénk. Magyarul ez egy összetett folyamat, aminek idő is kell, hogy összeálljon, megérjen az ember fejében (tervezőnek és lakónak egyaránt).
  Remélem egy icipicit talán tudtam segíteni, vagy egy apró lökést adni a folyamatnak!
  Üdv,
  Aletta

  hnaletta - 2011. szeptember 29. csütörtök
 3. Szia!

  Köszönöm a segítséget! Nekem a ninja-ruha bekeretezve-ötlet tetszett a legjobban. Erre még nem gondoltam 🙂

  Zoe - 2011. szeptember 29. csütörtök
 4. Szia Zoe,
  örülök, ha segíthettem!
  Azért ha elkészül a szoba és eléggé ninjás lett, küldhetnél róla egy képet! 🙂
  Üdv,
  Aletta

  hnaletta - 2011. szeptember 29. csütörtök