home n architecture design blog

Konyhakiállítás 2011

Cégbemutatók, Design, Kiállítások

A pénteki Lakástrend kiállítás után Pepével és Alexszel elmentünk az Arénába a Konyhakiállításra, mert mindkét pasi szeret főzőcskézni, így eszükbe sem jutott kihagyni ezt a rendezvényt. Bár csak két óránk volt rá, azt gondolom, hogy mindent meg tudtunk nézni. Mivel a standok fele a tavalyi installációval jelent meg, így az akkori beszámolót ide teszem a bejegyzés elejére, mert jó részükről emiatt most nem is fogok írni. Ennek ellenére tudok sok újat is mutatni a tavalyi kiállításhoz képest, illetve ha nem is csupa újat, de olyanokat mindenképp, akiket tavaly nem mutattam be. Mindent összegezve, a látott és a kiállítóktól halott tapasztalatok alapján elmondható, hogy elég kevesen voltak a bútorosok, így a konyhabútoros cégeknél szinte mindenhol nagy volt a tumultus, bár azt hiszem nyugodtan fogalmazhatok úgy is, hogy alapvetően sokan voltak kíváncsiak a kiállításra. Ellentétben a Lakástrend kiállítással itt üres standot alig-alig lehetett látni, emiatt a fotózás is nehézkesebb volt, de mint majd látni fogjátok, még így is sikerült temérdek fotót készítenem Nektek.
Személy szerint hasznosnak ítéltem a látogatást, de most is nyugodtan megírhatjátok kommentben, hogy nektek hogy tetszett vagy hogy nem tetszett a kiállítás!
A nyitóképen egy őrült tudós szegezi rám részecskegyorsítóját. Ja nem, ez Macsali Zsolt, a környék legkreatívabb “konyhaművésze”. Majd később elárulom miért!

A kiállítás elején a nobilia konyha fogadott, ahol a szépséges pezsgőszínű magasfényű konyha cikkcakkos vonalvezetését igyekeztem megörökíteni a bal alsó képen.
A jobb alsó képen pedig Pepe épp egy insinkerator konyhamalaccal beszélget hosszan, akire állítólag nagy szükségünk lenne itthon, bár bevallom, én frászt kapok az ilyen jószágoktól.

Ezen a képen Gyurcsány Ferenc látható, amint konyhakiállítást néz feleségével és pár méterrel mögötte haladó testőreivel.

A Quattro Mobili standja szinte mindig színültig volt. Nem csoda, hogy megörültem, mikor engem választottak szakértőjüknek. Ha valaki nem tudná esetleg, csak csöndben jegyzem meg, hogy egész márciusban kérdezhettek a facebookos üzenő falukon és ha győzöm, szaporán válaszolok is.
Fel szeretném hívni a figyelmet rá, hogy ez a bájos kis konyhabútor mind a pozitív, mind a negatív sarkain lekerekített.

Az id design az egyik kedvencem a hazai piacon, bár ez a kép nem mutatja a skandináv dizájn nagyszerűségét, de higgyétek el, hogy ott volt.

Ami miatt feltétlenül érdemes volt kiballagnunk és végigrohannunk a kiállításon, az a LED profilok fala volt a BASE bútorstúdiónak köszönhetően. Egyre több lakásban kérnek hangulatfényt a megrendelők és bár ez nem olyan olcsó, mint a régi, jól bevált gipszkarton faragó módszer, de mindenképp gyorsabb annál és nem utolsó sorban helyigénye is kisebb.

A CASA LATINA standján a szőke hajú Christiane mesélt nekem a mexikói ezüst étkészletek rejtelmeiről. Ez a stand volt a legszínesebb és legetnikusabb, ennek ellenére mégis minden gond nélkül el tudok képzelni egy szettet egy modern lakásban is.

Sajnos a nonoart standnál már nem tudtam életet lehelni a nagy fényképezőbe, így a kis zsebgépet izzítottam be. Egyáltalán nem adják vissza a képek, hogy milyen végtelenül kifinomult és összerendezett volt ez a pár négyzetméter. A tapétáik különösen csodásak voltak, a Mirabiglia elszívóról nem is beszélve. Remélem a honlapjukon található videó a standról majd ellensúlyozza a képem minőségét.

Az ALNO hajókonyhája komplett családokat igézett meg és láncolt a standhoz. A középső képeken kis srácok bámulják tátott szájjal a munkapultból kijövő szagelszívót.

És itt van a mi őrült “konyhaprofesszorunk”, Macsali Zsolt, akinél a kiállítás kezdete előtt 9 órával tettem tiszteletemet, hogy megnézzem, hogy áll a hamarosan Milánóba költöző hajókonyha és hogy befejezzük az interjút vele kapcsolatban, ami a dekooder-re fog felkerülni, amint Zsoltot rá tudom kényszeríteni, hogy 2 konyha  gyártás között válaszoljon a kérdéseimre. Nem akartam ünneprontó lenni, de tisztán látszott, hogy nem lesznek kész a srácok, de megoldották, mégpedig úgy, hogy kis ügyesen félkészen hozták ki a kiállításra a hajót, így senki nem vethette a szemükre, hogy ők esetleg konyhabútor importőrök lennének. Nagyon vicces volt a stand. Számtalan ember megállt fotózkodni, nem utolsó sorban azért, mert az itt készülő fényképekkel álomkonyhát lehet nyerni!
A macsali gépeit a Küppersbush szállította, a hajó testét képező kompozitot pedig az LG által fejlesztett HI-MACS, amely annyiban jobb a coriannál, hogy ennek mindkét oldala a színe, ha értitek mire gondolok.
A legközelebb gyártandó kör alakú konyha lerajzolása és megbeszélése után Zsolt megengedte, hogy Alex a hajón eszegesse tovább a szotyis perecet ezzel is prezentálva, hogy milyen erős anyagokból készül ez a hajó. A jobb alsó képen Alex a Scarlett standján iszogat a perecre.

A forma vivendi-nél percekig simogattam a rusztikus deszkapulttal eltakarható kerlite munkapultot. Külön-külön is gyönyörűek, na de így együtt!
A jobb alsó képen pedig a vasárnapi nap legjobb italát kóstoltató Catler cég szerepel prémium kategóriás háztartási gépeivel.

A corian magyarországi forgalmazója, a woodstock szolgáltatta a legjobb műsort. Nem elég, hogy megtiltották, hogy fotózzak, majd faarcal közölték, hogy vicc volt (majdnem meg is vertem a fiatal kollégát, aki ráadásul még hagyni is akarta magát). Mindezek után látványosan fémgolyókat dobáltak az anyagra, hogy megmutassák, milyen erős is tulajdonképpen. A jobb oldali ennek örömére rapityomra tört, a bal oldali szimplán csak berepedt. Jót mulattunk, ezért a kolléga a kiállított pulthoz is hozzávágta a golyóját és az épp csak behorpadt kicsit. Ááá, csak viccelek! Remekül vette az akadályt!
Felhívnám a kedves hölgyolvasók figyelmét a pult hátlapjának áttört virágmintájára! Nagyon baba!
A jobb alsó képen a dt2000 cég legújabb ALNO páraelszívó modellje látható.

A multikomplex-et tavaly már alaposan körbefotóztam, idén csak ezt a kis hangulatos beugrót szeretném megmutatni.

A daewoo porszívóinál Alex megállapította, hogy a 2 szélső készüléket neki gyártották. Ez a méreteik miatt szinte teljesen bizonyos.

DUNAVOX borhűtőit csak feketében lehet kapni, de külön kérésre öntapadós fóliával új külsőt is tudnak neki varázsolni, ha valakinek a fekete nem passzolna az otthonába, irodájába, cégébe.

A Siemens TV-s mosógépe pont az ilyen kis csávóknak való, mint Alex. Mondjuk én is élvezném, minek is tagadjam, bár nekem inkább egy TV-s vasalódeszka vagy TV-s porszívó, mosogatószivacs, felmosó mopp kellene…

Ezt a grillezőt, ha minden igaz, akkor a Buratinodesign standján láttuk.

Ezt meg csak a betűk miatt fotóztam a magam örömére.

Ha valaki szereti az angol klasszikus konyha fílinget, akkor melegen ajánlom, hogy nézzen körül tűzhely ügyben a Chippendale Jellinek-nél!

A gorenje standján a Funky kollekcióban az volt a legszuperebb, hogy minden hűtőben olyan színű étel volt, mint amilyen színű a hűtő maga, és hát persze olyan színű szőnyeg csatlakozott hozzá. Karim Rashid színváltós,  “tájfutónak domb” főzőlapját is megcsodálhatták a nézők.

A Kyocera standja Pepét arra késztette, hogy megálljon szemügyre venni az acélnál 8x-10x erősebb porcelán pengéjű késeket. Egy laza zsülienezés erejéig ki is próbálta és örömmel konstatálta azt is, hogy egyre több színes konyhai eszközt lehet kapni itthon. A bejegyzés végét ezeknek a kis színeseknek szenteltem Pepe tiszteletére.

A kookta-nál Alex kinézte magának a múmiás-halloween tökös muffin formát. Ha jó lesz, megkapja majd, úgy is imád főzőcskézni.

Csokicipő csajoknak a gasztroshop-tól!

A Tallér Co Kft. színes és sokrétű kis konyhai eszközei. Legjobban a tésztagyártó gépei tetszettek nekünk.

A mosolygóvíz 10.000 Forint körüli értékű színes, cserélhető vízszűrős kancsóihoz mi választhatjuk a színes poharakat.

A Reader’s Digest színes kései.

Mindenféle konyhai szépség a D&B-től.

És végezetül KitchenAid-ek többféle színben. Semmit sem változtak az elmúlt évtizedekben, mégis töretlenül ott vannak sok-sok konyhában nagy örömet szerezve ezzel a házi tündéreknek.

A következő konyhai eszköz, amit venni szeretnénk és amire évek óta vágyunk, az egy KitchenAid. Ha valakinek van otthon egy elfekvő rozsdamentes, amit nem használ, csak küldjön egy mailt, és mi érte megyünk! 🙂

Remélem tetszett a hosszú és mindenre kiterjedő bejegyzésem! Ha igen, lájkoljátok, mert piszok sokat dolgoztam vele!

Képek: Hujber-Nagy Aletta

TOVÁBBI KIÁLLÍTÁS BESZÁMOLÓK:

2013 Konyhakiállítás

2012 Design+

2012 Design+ – kedvenc standom

2012 Construma – otthon design

2012 Lakáskultúra élőben

2012 Konyhakiállítás

2012 Lakástrend

2012 Lakástrend – kedvenc stand

2011 BNV – ruhás standok

2011 BNV

2011 Construma

2011 Lakáskultúra élőben

2011 Konyhakiállítás

2011 Lakástrend

2010 BNV

2010 BNV – kedvenc stand

2010 Konyhakiállítás

2010 Construma

2010 Lakáskultúra élőben

2010 lakáskultúra élőben – kedvenc stand

2010 Lakástrend

2010 Lakástrend – kedvenc stand

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

Leave a Reply

5 × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

13 hozzászólás

 1. Jó kis összefoglaló lett 🙂

  A pultból kiemelkedő szagelszívóval viszont vannak fenntartásaim. A hagyományos, “felülről lelógó” szagelszívóba ugye beleszáll a szag és a pára, ezért nem kell annyira pörögnie. Ez viszont az edények mellett van, hogyan tudja tökéletesen végezni a dolgát? Nem túl hangos, amiért oldalról kell szagelszívnia?

  mevrim - 2011.03.08.
 2. Hát nekem is erős aggodalmaim vannak a technológiával kapcsolatban. Élesben, mondjuk egy karácsonyi főzés alkalmával megnézném, amikor minden körön gőzöl, füstöl valami, hogy a távolabbi edények párájával és szagával hogyan birkózik meg…
  De hát ugye a dizájn érdekében sokszor kell kompromisszumokat kötni! 🙂

  Pepe - 2011.03.08.
 3. Én láttam működés közben pultból felemelkedő elszívót, meg nem mondom már milyen márka volt. Egy kiállításon volt, vizet forraltak és megvilágították, hogy lehessen látni, milyen frankón szívja el. És tényleg elszívta! Rendesen oldalra ment a gőz. Azt ugye nem mutatták meg, hogy hogy viselkedik egy bundás kenyér sütése közben 🙂 Tehát a szagokkal kapcsolatban nem tudok véleményt mondani.

  Tamás - 2011.03.08.
 4. Nem is az ilyen laborkörülményekkel van a baj. De képzeld el, hogy a hátsó két helyen fő egy-egy nagy fazékban a leves és mondjuk krumpli a püréhez, miközben az első két helyen az egyik serpenyőben vajban sütöd a pisztrángot, a másikban meg fokhagymás sertésszeletet csinálsz. Na arra lennék kíváncsi, hogy a fazekak szélárnyékában mit kezdene ez az elszívó a serpenyőkkel.

  Pepe - 2011.03.08.
 5. Én Németországban láttam az eredetit amiről a többi gyártó elkezdte másolni, az tényleg jól működött, viszont annak volt elvezető légtechnikai csöve is a bútorban és nem csak szűrte, keringtette a levegőt.

  Macsali Zsolt - 2011.03.08.
 6. Tisztelt Őrült Konyhaprof, Önnek még ezt is elhiszem! 🙂
  Mondjuk ha a tűzhely fölött elhelyezett 1000 m3/h teljesítményű elszívó épp csak megbirkózik a párával és a szagokkal, akkor egy ilyen oldalról szívó cuccnak legalább 1500-2000 m3/h-t kellene tudnia.
  Az meg már olyan hangos, hogy nincs értelme az egész dizájnnak, hacsak nem külső motorral, de akkor meg a 120-as csőnek kell helyet találni valahol.
  De hát ahogy a kiállításon is beszéltük, az ilyen dizájnkonyhákban amúgy is ritkán főznek, arra meg elég a patyomkin elszívó is! 🙂

  Pepe - 2011.03.08.
 7. ezt láttam élőben és nagyon meggyőző volt.
  http://www.boragmbh.com/de_home.phtml

  Macsali Zsolt - 2011.03.08.
 8. Köszi a bejegyzést!!! Már a Lakástrend kapcsán is írni akartam, hogy milyen hasznosnak találom az összefoglalóidat.

  szfanni - 2011.03.08.
 9. hát, amit sikerült kiderítenem, az valóban érdekes. maga a motorja 1200 m3/h teljesítményű, de a légáram amit csinál mindössze 430 m3/h. A titok állítólag az áramlássebességben van, meg a leszálló mozgásban. erről kapta a nevét, mert a bora szél is ilyen, ahogy lejön a hegyek oldalán közvetlenül a tengerre. mindenesetre izgalmas. a leírásokkal csínján bánnak, de az egyik cikk szerint akár 30 m-re is el lehet vezetni az elszívott szagot és párát, akár függőlegesen is. ha ez igaz, akkor gyakorlatilag bárhová lehet tenni a konyhát. ha valaki tud árat, vagy korrekt műszaki adatokat, leírást, írja meg legyen szíves!
  zsolt, köszi a linket! ha véletlenül építesz be ilyet, feltétlenül szólj! 🙂

  Pepe - 2011.03.08.
 10. Köszönöm Fanni! 🙂

  hnaletta - 2011.03.08.
 11. Üdvözletem mindenkinek. Én szintén saját szememmel láttam Kölnben több pultból feljövő modellt is ami tényleg el is szívott. De a Konyhakiállításon is láttam ugyan azt a modellt is.
  Már itthonra is elég hamar bejut az igazi technika… Volt páraelszívós cég is akinek több ilyen modellje volt és még értettek is hozzá ami elég ritka manapság. 🙂

  Picúr - 2011.03.08.
 12. Köszi a képeket és a rengeteg munkát, időt, energiát. Ha már nem mehettem el, legalább egy alapos összeállítást kaptam. 🙂

  kisflanc - 2011.03.08.
 13. Aletta, köszi, azt hiszem jövőre én is kimegyek és a Lakástrendet hanyagolom. Azért itt mégis több a konyhabútor és a konyhagép is!
  Pepe! Az igaz, hogy messze is ki lehet vezetni az elszívóból a levegőt, csak nem érdemes. Minél messzebb vezeted, ugye annál jobban gyöngül a szívóhatás. Meg kell találni azt az optimális távolságot és a hozzá tartozó elszívó teljesítményt, ami megfelelő. Erre konkrét számítási módok vannak. Van egy cég – nem tudom leírhatom-e ide – akiknek a fő profiljuk az elszívó – egyébként szerepeltek a ebben a posztban is-, náluk is lehet kapni ilyen pultba építhetőt is és ők minden segítséget megadnak neked ehhez. Az elszívóknál egyébként most már szabály, hogy mindenképpen a szabvány szerinti teljesítményt is oda kell írni. Lehet a szabad kivezetést szerintit is, de az félrevisz, mert soha nem szabadon áramlik a levegő. A legszerencsésebb esetben is, ha rögtön kivezeted, legalább egy főfalat át kell törni hozzá.

  Klein Kinga - 2011.03.08.