Single Blog

A nyakkendő, mint alapanyag a lakberendezésben

Dekoráció, Design

Biztos a ruhás múltam miatt, de vonzódom a nyakkendőkhöz és a nyakkendős pasikhoz. Szerencsére sikerült is itthonra ilyet “beszereznem”.
Álljon most itt ennek örömére egy bejegyzés a nyakkendőkről és felhasználási módjukról.

A nyakkendő akkor jó alapanyag, ha nem ordít róla, hogy nyakkendő. Első ránézésre az ember nem is tudja, hogy miről is beszélek, miért is ezt a képet tettem be nyitóképnek, de mivel nyilván nem véletlenül, így az ember keresni kezd a szemével…

…és lám, meg is találtuk.

A nyakkendő újrahasznosításának ugyanúgy nagy barátja vagyok, mint bármely más tárgy, eszköz, anyag… újrahasznosításának, így ezek a holmik sem kerülhették el a figyelmemet. A dologgal csak egy a baj, hogy azokat a nyakkendőket hasznosítjuk többnyire újra, amelyek már senkinek sem kellettek. Miért is? Mert már nem lehet őket tisztítani sem, vagy mert kihúzódott a száluk, vagy mert olyan rondák, hogy vagy sosem vette meg őket senki, vagy már soha nem akarja senki felvenni, ha esetleg meg is vette valamikor valaki.

Azért remélem Ti is úgy gondoljátok, hogy ez a gyűjtemény kivétel ez alól az általánosítás alól. Vagy ha éppen rondák is szegény nyakkendők, azért jól össze vannak válogatva, ízlésesen vannak elhelyezve, ezért valahogy mégis jók.

Dizájnformához dizájnalapanyag.

A kedvenceim azok a szőnyegek, párnák és gombócok, amikről csak hosszas nézés és főleg tapogatás után jövünk rá, hogy miből is vannak.

Közeli kép a párnáról, hogy elhiggyétek, tényleg nyakkendők alkotják.

Ez a legszuperebb darab. Dekorella oldalának napsugaras bejegyzésénél kérdezett rá Tamás, hogy nyakkendőből nem lehetne-e napsugaras tükröt csinálni. Mint ahogy Dekorellánál is láthatjátok (itt), hogy de igen lehetne, órát legalább is biztosan lehet!

Ez nagyon cuki, imádom. Ezeket a képeket akár a világ legszebb nyakkendőiből is lehet csinálni, hiszen betűvé kurflizás és fotózás után újra használatba lehet venni őket.

Egy kedves kis színes holmi. Az összes kedvenc színemből készített koszorú ajtóra. Előtetővel fedett bejárati ajtókon hónapokig megőrzi szépségét.

És végül ráadásnak két izgalmas ruha, bár én a szép jelzőt csak a másodikra aggatnám rá. nem lakberendezés, de legalább hozzá tudunk öltözni a nyakkendős enteriőrünkhöz.

A ruhás képek Gery Peterson fotói.

Leave a Reply

8 + nyolc =

4 hozzászólás

 1. Érdekesek ezek a nyakkendős megoldások, az órás a kedvencem. Elég sok mindent csinálnak nyakkendőből az újrahasznosítás jegyében, de elég csiricsáré színű majdnem mindegyik, nekem picit sok. Gondolom nehéz hasonló árnyalatokat összeválogatni.

  Dekorella - 2010. augusztus 17. kedd
 2. klassz,klassz,klassz,a szőnyeg és párna brutál…

  kisflanc - 2010. augusztus 17. kedd
 3. […] hogy nyakkendőkből nem lehetne-e ilyet készíteni. Aletta össze is állított egy széleskörű bejegyzést a nyakkendőkről, nevezetesen, hogy hogyan jelenik meg a lakberendezésben. Ebben szerepelt egy Tamás által […]

  Nyakkendő projektek — Dekorella - 2010. augusztus 17. kedd
 4. Végre összeállt a nyakkendős bejegyzésem, remélem sikerült jól kiegészítenem Aletta bejegyzését .
  Megtekinthető itt: http://dekorella.hu/2010/09/nyakkendo-projektek/

  Dekorella - 2010. augusztus 17. kedd