Single Blog

Stílusos babaszobák kislányoknak

Belsőépítészet, Design, Koncepciók, Színharmóniák

Mi más is foglalkoztathatna mostanában, mint újszülött pici lányom babusgatása és elmélkedés mindenféle babaholmival kapcsolatban.
Ennek eredményeképpen sikerült pár nap alatt összedobni ezt a 9 babaszoba montázst kislányoknak.
A dolog érdekessége, hogy a berendezési tárgyak 97 %-ban ugyanarról a honlapról vannak, a LAYLA GRAYCE-ről. Minimum 26 gyártó termékei vannak felsorakoztatva a honlapon. Lehet itt kapni a bútoroktól kezdve, a ruhákon át a világítótesteken keresztül a kiegészítőkig szinte mindent, ami egy babaszoba berendezéséhez nélkülözhetetlen.
A többi tárgy vagy a KARE honlapról vagy pedig a Google képkeresőjéből keveredett ide, mint például a nyitóképen szereplő tükör, kiságy és komód.

A szobákat kétféle stílusban rendeztem be.

Az első sorozat eklektikus szobabelsőket ábrázol 4 színvilágban, melyek a:
-fekete-fehér,
-kék-rózsaszín,
-lila-zöld,
-rózsaszín-zöld.

A második sorozatban modern enteriőröket láthatunk, melyek színvilága:
-fekete-fehér,
-barna-rózsaszín,
-rózsaszín-zöld,
-nagyon színes és végül egy trendi
-türkizkék-barna.

EKLEKTIKUS BABASZOBÁK:

-FEKETE-FEHÉR:
bár a szoba nélkülözi a színeket, illetve a feketén és a fehéren kívül csak egy minimális halvány bézst tartalmaz, és a bútorok is mind régiek vagy régiesek, én azt gondolom, hogy egy ilyen szobával is kellemes légkört biztosíthatunk egy újszülöttnek, annál is inkább, mert ők először a világból a fekete és a fehér színeket (erős kontrasztokat) fedezik fel.

-KÉK-RÓZSASZÍN:
hogy a szoba ne billenjen el a fiús halvány babakék bútorok és tárgyak miatt fiús irányba, ezért került a falra a nagy és harsány mintás rózsaszín tapéta. Egy felnőtt szobában ez biztosan túlzás volna, de egy babaszobában szerintem ez is belefér.

-LILA-ZÖLD:
az egyik kedvenc színpárosításom kimondottan szépen mutat egy babaszobában a különböző minták “összeeresztése” ellenére is.

Mikor kisfiamat vártuk és még nem tudtuk, hogy fiú lesz-e vagy lány, a babaszoba falát 4 különböző színűre festettük, mégpedig az előző 4 színre:
-pasztell lila,
-pasztell rózsaszín,
-pasztell kék,
-pasztell zöld.
Égszínkék és kivizöld színű bútorokat vettünk bele, így egy teljesen uniszex szobát kaptunk és annak idején jól érezte benne magát a fiam, most pedig jól érzi benne magát a fiam is és úgy tűnik a kislányom is, bár a falak most már csak pasztell kékek és pasztell zöldek.

-RÓZSASZÍN-ZÖLD:
a régies stílust remekül oldja a babarózsaszín és a fáradt sárgászöld.

MODERN BABASZOBÁK:

-FEKETE-FEHÉR:
a sok szögletet a mindenhol megjelenő körformákkal igyekeztem feloldani. A monokronitást, mint zavaró tényezőt pedig a szerte szét dobált színes babajátékokkal lehet kivédeni.

-BARNA-RÓZSASZÍN:
ez a szoba nem igazán kortárs modern, inkább retró modern, de mindenképp egy naprakészebb színkombinációjú babaszoba, mint eklektikus társai.

-RÓZSASZÍN-ZÖLD:
a nyitóképen már látható volt ez a kép. Az öltözködést nem lehet elég korán kezdeni a kislányoknál, mint ez a babaképsorból is látható.

-SZÍNES:
a babaszobákban az a jó, hogy szinte mindenféle színt szinte bármilyen mennyiségben elbírnak. Ugyanez vonatkozik a formákra és az anyagokra is.

-TÜRKIZKÉK-BARNA:
nyitóképnek szántam, de zárókép lett belőle. Ha igazán trendik szeretnénk lenni és van pénzünk évente váltogatni otthonunk szín- és formavilágát, akkor talán még nem késő összehozni egy ilyen babaszobát 2010-re. Persze csak ha már a baba is megvan hozzá.

Legvégül pedig összegyűjtöttem a honlapról az újszülött kislányok számára kapható szoknyakollekciót. Tündériek ezek a kicsi lányok.

Leave a Reply

húsz + 4 =

6 hozzászólás

 1. Gratulálok, nagyon tetszik az összeállítás. Főleg a kis modellek:) Milyen programmal csináltad ezeket?

  Klein Kinga - 2010. május 3. hétfő
 2. Szia, köszike! 🙂
  A programok:
  -Photoshop (képek körülvágása, ha nem fehér a háttér),
  -IrfanView (háttér átlátszósítás) és
  -corelDRAW (lapra rendezés).
  De lehet, hogy lehet egyszerűbben is…
  Remélem segítettem.
  Jó kísérletezést!
  Aletta

  hnaletta - 2010. május 3. hétfő
 3. Baba kislányszobája éppen azokból a színekből lett összeállítva, mint amit az első képen is bemutattál. Viszont nekem egy idő után sok lett a rózsaszín, többek között a szerte szét kukucskáló színes játékoknak köszönhetően. Most a “rózsaszíntalanításon” gondolkozom, mert a játékok úgyis annyi színt visznek be, hogy talán elég is lesz annyi. Egyelőre.
  Mert újra álmodom, és van egy álomszoba ami annyira megtetszett…… Hercegnős, de nem Disney, rövidesen jön a bejegyzésem róla.
  Ó és az ikeás zöld Barnslig tükör olyan jól mutatott a képeden, hogy azonnal megyek egyet beszerezni. 🙂

  Dekorella - 2010. május 3. hétfő
 4. Köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat.
  Ezek szerint a felnőttek hamarabb kiszeretnek az erőteljes színekből.
  Reméljük Baba még bírja.
  Az én kisfiam évek óta nem panaszkodik az égszínkék-kivizöldre, de időnként azért feldobja egy-két kalóz fal- és üvegmatricával. 🙂

  hnaletta - 2010. május 3. hétfő
 5. Köszi Aletta, de ez nekem így is messze van. De nem adom fel. A Photoshop még csak-csak , de a másik kettőt nem is ismerem. Informatikából (is) még képezni kell magam!

  Klein Kinga - 2010. május 3. hétfő
 6. Szívesen megmutatnám, hogy csinálom, de ahhoz el kénne jönnöd hozzám. 😉

  hnaletta - 2010. május 3. hétfő