Konténer kerti lak

Építészet, Színharmóniák

Ezzel a kellemes színkombinációjú, extenzív zöld tetővel ellátott kerti lakkal a következő bejegyzéseimhez szeretnék kedvet csinálni azoknak, akik szeretik a kék-zöld színkombinációt. Ruhaipari mérnöki diplomamunkám készítésekor az egyik tanárom kerek-perec közölte, hogy a nyolc hónap alatt kézzel, anyagdarabokból készített faliképem nem jó, mert a kék nem illik a zöldhöz. Nagyon meglepődtem a kőkorszaki kijelentés hallatán, hevesen tiltakoztam, de végül nem sikerült meggyőznöm és a diplomamunkám 4-es lett. A képek szerintem önmagukért beszélnek. Ha a kék nem illik a zöldhöz, akkor a természet egyszerűen nem illik saját magához, magyarul minden olyan helyen, ahol az ég a földdel összeér, rosszul kellene érezzük magunkat a diszharmónia miatt.

kék zöld zöldtetős konténer kerti lak

kék zöld zöldtetős konténer kerti lak

kék zöld zöldtetős konténer kerti lak

Leave a Reply

tizenhét + tizenkilenc =

4 hozzászólás

 1. Másik kedvencem, hogy a lila/bíbor nem illik a zöldhöz. Ugyan komplementere de az kit érdekel…:)

  shiver - 2009. november 16. hétfő
 2. Aletta, szerintem a kék akkor illik a zöldhöz, ha olyan zöld és olyan kék. Egyébként a tanárod nem kirándulhatott túl sokat. Ha kidugja a fejét a városból ott minden zöld + kék.. A konténer pedig tetszik!

  moncsiga - 2009. november 16. hétfő
 3. Igen, már összegyűjtöttem a lila-zöld enteriőröket is, amik állítólag nem passzolnak magukhoz. 🙂
  Fel is teszem őket rögvest a kék-zöld gyűjtemények után.

  hnaletta - 2009. november 16. hétfő
 4. Remélem a gyűjteményemben olyan kékeket és olyan zöldeket sikerült feltennem. 🙂 Én is sokszor mondom, hogy nem szeretem a barnát a feketével, meg az aranyat az ezüsttel, de nézzétek meg 2 cikkemet Néder Melinda blogján (Fekete barna nappalik és Arany az ezüsttel). Ezekből kiderül, hogy szerintem minden az árnyalatokon és az arányokon múlik.

  hnaletta - 2009. november 16. hétfő